ΓΔ: 2171.87 0.51% Τζίρος: 381.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Starbucks: Σε καλό δρόμο για τα 9000 καταστήματα στη Κίνα μέχρι το 2025

Η Σανγκάη είναι η έδρα περισσότερων από 1.000 καταστημάτων της Starbucks, καθώς έχει τα περισσότερα καταστήματα από οποιαδήποτε άλλη πόλη, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Λάξμαν Ναρασιμχάν, νέος διευθύνων σύμβουλος για την παγκόσμια επιχειρηματική δράση της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Starbucks, έδωσε χθες, Τρίτη, έμφαση στην τεράστια αναπτυξιακή δυναμική της κινεζικής αγοράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο στόχος της εταιρείας για τη λειτουργία 9.000 καταστημάτων στη κινεζική ενδοχώρα μέχρι το 2025 παραμένει αμετάβλητος.

Η κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ στην Κίνα αυξάνεται, αλλά βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω σε σύγκριση με την κατανάλωση καφέ στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ.

Ωστόσο στην κινεζική αγορά υπάρχει ουσιαστικός χώρος για τη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης της εταιρείας, δήλωσε ο Ναρασιμχάν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σανγκάη.

Η αναφερόμενη κινεζική μητρόπολη είναι η έδρα περισσότερων από 1.000 καταστημάτων της Starbucks, καθώς έχει τα περισσότερα καταστήματα από οποιαδήποτε άλλη πόλη, σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Οι φιλοδοξίες μας για την Κίνα είναι μεγάλες. Είναι μία τόσο μεγάλη καταναλωτική αγορά», τόνισε ο ίδιος.

Ο αμερικανικός γίγαντας του καφέ άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην ηπειρωτική Κίνα το 1999. Μέχρι τις 2 Απριλίου, λειτουργούσε πάνω από 6.200 καταστήματα σε 244 πόλεις της ηπειρωτικής Κίνας.

Παρά τον αντίκτυπο του COVID-19, η εταιρεία αποκάλυψε πέρυσι τα σχέδιά της να αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων της στην ηπειρωτική Κίνα σε 9.000 μέχρι το 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Θέλουμε διάλογο με ΗΠΑ, στηρίζουμε Ιράν και ζητούμε εκεχειρία

Η Κίνα δηλώνει πρόθυμη για συνεργασία με τις ΗΠΑ και ανοιχτή επικοινωνία, τηρώντας τις "κόκκινες γραμμές" της. Οι διμερείς σχέσεις δοκιμάζονται λόγω εμπορικών διαφορών και πρόσφατων διεθνών γεγονότων σε Βενεζουέλα και Ιράν.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Σεβασμός στο πυρηνικό δικαίωμα Ιράν και έκκληση για τερματισμό επιθέσεων

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας Μάο Νινγκ ζήτησε τερματισμό της αμερικανικής επιχείρησης στο Ιράν και επιστροφή στον διάλογο, τονίζοντας ότι τα πλήγματα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Cosco: Εντολή στα πλοία της να πλεύσουν σε ασφαλή ύδατα στον Κόλπο

Η Cosco ζήτησε από τα πλοία της στον Κόλπο να κατευθυνθούν σε ασφαλή ύδατα, παγώνοντας τις κινήσεις τους μετά τα πρόσφατα πλήγματα ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν. Παρόμοια μέτρα έλαβαν Maersk και MSC λόγω της έντασης στο Στενό του Χορμούζ.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά άμεση εκεχειρία και έκτακτη σύγκληση του ΣΑ ΟΗΕ για το Ιράν

Η Κίνα εξέφρασε ανησυχία για τα χτυπήματα ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν, ζητώντας άμεση κατάπαυση πυρός και σεβασμό στην κυριαρχία του Ιράν. Κίνα και Ρωσία ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του ΣΑ ΟΗΕ για το θέμα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρσοβία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία κρίνει τον τρίτο πυλώνα της παγκόσμιας τάξης

Ο Πολωνός ΥΠΕΞ, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, δήλωσε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα καθορίσει αν η Ευρώπη ή η Ρωσία θα είναι ο τρίτος πυλώνας παγκόσμιας ισχύος. Στη Γενεύη γίνονται διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Αμερικανών.