ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Γνωρίζαμε ότι ο Σουλεϊμανί σχεδίαζε να ανατινάξει την πρεσβεία μας

Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Σουλεϊμανί επειδή το Ιράν σχεδίαζε να ανατινάξει την αμερικανική πρεσβεία στο Ιράκ, δηλώνει ο πρόεδρος Τραμπ. «Δεν πιστεύω ότι έκαναν τη χώρα ασφαλέστερη με αυτό που έπραξαν», τόνισε η Πελόζι.

Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσουν σχέδια του Ιράν να ανατινάξουν την αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη, ανέφερε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ. «Πιάσαμε ένα απόλυτο τέρας και τον σκοτώσαμε και αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί πριν από πολύ καιρό. Το κάναμε επειδή επιδίωκε να ανατινάξει την πρεσβεία μας», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Παράλληλα τόνισε πως οι νέες οικονομικές κυρώσεις, που ανακοίνωσε ο ίδιος χθες, εις βάρος της Τεχεράνης, τέθηκαν ήδη σε ισχύ.

«Έγινε ήδη. Τους ενισχύσαμε. Ήταν ήδη σοβαρές, αλλά τώρα ενισχύθηκαν σημαντικά», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την πυραυλική επίθεση από το Ιράν ενάνται σε βάσεις που στεγάζουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ. «Τις ενέκρινα πριν από λίγο με το υπουργείο Οικονομικών».

Πελόζι: Δεν πιστεύω ότι η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί έκανε τις ΗΠΑ ασφαλέστερες

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα πως δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έκανε τις ΗΠΑ ασφαλέστερες δολοφονώντας τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Δεν πιστεύω με βάση τι βρίσκεται στη διάθεση του κοινού ότι έκαναν τη χώρα ασφαλέστερη με αυτό που έπραξαν», τόνισε στην εβδομαδιαία της συνέντευξη Τύπου η Πελόζι.

Σε λίγες ώρες η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει επί του ψηφίσματος περί πολεμικών εξουσιών (War Powers Resolution) που στόχο έχει να μην επιτρέψει στον Τραμπ να διεξάγει πόλεμο ενάντια στο Ιράν χωρίς να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου.

Αναφερόμενη στη διαδικασία της δίκης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσής του, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως το σώμα θα στείλει τα άρθρα της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου στην Γερουσία «πιθανώς σύντομα».

«Πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και με στρατηγική», ανέφερε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξαπολύει νέα επίθεση κατά της Μελόνι

Ο Τραμπ εξαπέλυσε νέα λεκτική επίθεση κατά της Μελόνι, γράφοντας «χρειάζονται περιοριστικά μέτρα» στο Truth Social, λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Τα ιταλικά ΜΜΕ συνδέουν το σχόλιό του με πιθανή επαναπροσέγγιση Ρώμης-Ουάσιγκτον.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συναντήσεις με ηγέτες Ουκρανίας και Συρίας στη σύνοδο ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και τον Σύρο πρόεδρο αλ Σάρα στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ, επιδιώκοντας πρόοδο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συνάντηση με τους προέδρους Συρίας και Ουκρανίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και τον Σύρο πρόεδρο αλ Σάρα στην Άγκυρα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Εντατικές προετοιμασίες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, πιθανή συνάντηση Ερντογάν-Τραμπ

Εντατικές προετοιμασίες στην Άγκυρα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς αναμένεται η άφιξη Τραμπ στις 7 Ιουλίου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επισκεφθεί το Ανιτκαμπίρ και θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Γιορτάζουμε τη διαρκή νίκη του αμερικανικού πνεύματος

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την 250ή επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ καθυστέρησε λόγω καταιγίδας, με το κοινό να απομακρύνεται προσωρινά από το National Mall για λόγους ασφαλείας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα γιορτάσουμε τα 250 έτη και θα εκφωνήσω ομιλία παρά τον καιρό

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε μέσω Truth Social πως θα εκφωνήσει την ομιλία του για την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τον καιρό, με τους διοργανωτές να ανοίγουν ξανά τον χώρο στις 21:45 για το κοινό. Θα ακολουθήσουν πυροτεχνήματα.