ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Άγνωστα παραμένουν μέχρι και τώρα τα κίνητρα του δράστη ο οποίος τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών που κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν.

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς σε ένα πάρκο του προαστίου Βιλζουίφ, κοντά στο Παρίσι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους δύο προτού να πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Η επίθεση, τα κίνητρα της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν, σημειώθηκε γύρω στις 14.00 τοπική ώρα, στο πάρκο Οτ-Μπριγιέρ, στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Ένας άνδρας σκοτώθηκε, άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά και ένας τρίτος ελαφρά, σύμφωνα με την εισαγγελία του Κρετέιγ και μια άλλη πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Ο δήμαρχος του Βιλζουίφ, Φρανκ Λε Μποελέκ, είπε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν ένας 56χρονος κάτοικος της κοινότητας. «Έκανε περίπατο με τη σύζυγό του όταν τον πλησίασε ο δράστης. Εκείνος προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα του και δέχτηκε τη μαχαιριά», εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια άλλη πηγή είπε ότι έχουν τραυματιστεί ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει αλλά αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον σκότωσαν στη γειτονική συνοικία Αΐ λε Ροζ. Μια φωτογραφία που τραβήχθηκε αμέσως μετά την επίθεσης και στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον εικονίζει ξαπλωμένο ανάσκελα σε μια διασταύρωση, ντυμένο με ένα μαύρο ένδυμα που μοιάζει με τζελάμπα.

«Διέφυγε προς το εμπορικό κέντρο του Αΐ λε Ροζ, όπου προφανώς σκόπευε να συνεχίσει τις επιθέσεις», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV ο δήμαρχος της κοινότητας αυτής, Βενσάν Ζανμπρέν. «Ευτυχώς, η αστυνομία τέθηκε γρήγορα σε συναγερμό, έφτασε αμέσως και τον εξουδετέρωσε», πρόσθεσε.

Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ και ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλεμάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εξετάστηκε ο αποκλεισμός social media σε κινητά λόγω διαδηλώσεων

Η γαλλική κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να διακόψει την πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο μέσω κινητού σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να αποτρέψει τον συντονισμό διαδηλωτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Άδειο δικαστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Επτά Γάλλοι μέλη του ΙΚ καταδικάστηκαν σε ισόβια στη Βαγδάτη

Δικαστήριο στο Ιράκ καταδίκασε επτά Γάλλους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, επιβάλλοντας στους έξι ισόβια κάθειρξη. Είναι η πρώτη απόφαση σε δίκη 47 ατόμων που μεταφέρθηκαν από τη Συρία τον περασμένο χρόνο.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκπαιδευτικοί θεωρούν ανεπαρκείς τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θεωρούν πως οι νέες μεταρρυθμίσεις για τα σχολεία είναι ανεπαρκείς για να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες των μαθητών, ζητώντας περισσότερες προσλήψεις και μικρότερες τάξεις για καλύτερη εκπαίδευση.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνονται οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Γαλλία μετά την επίθεση στην Τραπ

Μεγάλο κύμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά τη δολοφονία του Πένγκο Μπόσιο Γουάνγκι στο Τραπ από ένοπλο, ενώ σε όλη τη χώρα καταγγέλλεται η εξάπλωση του ρατσιστικού μίσους και δημιουργούνται επιτροπές αυτοάμυνας.
Γαλλική οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η οικονομική εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στο χαμηλότερο από το 2013

Η εμπιστοσύνη των γαλλικών νοικοκυριών έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2013, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, λόγω ανησυχιών για την οικονομική κατάσταση, την ανεργία και τον πληθωρισμό.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να αναταράσσεται πριν τις εκλογές

Ο Μακρόν τόνισε ότι δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να βρίσκεται σε αναταραχή έξι μήνες πριν τις εκλογές και κάλεσε να μην ξαναδούμε σκηνές χάους. Ευχαρίστησε τις δυνάμεις της τάξης και ζήτησε συλλογική προσπάθεια για ηρεμία.