ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει επίσημα σε συνέντευξη τύπου στην Τουρκία, με φόντο σημαία.

Ερντογάν: 250.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ προς την Τουρκία

«Αυτή τη στιγμή 200.000 με 250.000 μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορά μας. Προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε με κάποια μέτρα, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο, είναι κι αυτοί άνθρωποι» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι έως και 250.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν την βορειοδυτική περιοχή της Συρίας Ιντλίμπ με κατεύθυνση προς την Τουρκία και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να τους αποτρέψει από το να διασχίσουν το σύνορό της.

Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες, τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο. Η Άγκυρα εκφράζει φόβους για νέο προσφυγικό κύμα από την Ιντλίμπ, όπου ζουν έως και τρία εκατομμύρια Σύροι σε αυτό το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών μετά την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών εναντίον στόχων στην περιοχή από τις ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τον τελευταίο μήνα.

«Αυτή τη στιγμή 200.000 με 250.000 μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορά μας. Προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε με κάποια μέτρα, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο, είναι κι αυτοί άνθρωποι», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στο επίκεντρο Ζελένσκι-Ερντογάν η ασφάλεια και τα ενεργειακά έργα

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι με τον Ερντογάν συμφώνησαν σε νέα βήματα συνεργασίας για την ασφάλεια, με ομάδες εργασίας να οριστικοποιούν λεπτομέρειες, δίνοντας έμφαση σε τεχνογνωσία και κοινά έργα υποδομής φυσικού αερίου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα συνεχίζει συνομιλίες για εκτόνωση της κρίσης με το Ιράν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Τουρκία διατηρεί επαφές για αποκλιμάκωση του πολέμου και δεν εγκρίνει ούτε τις επιθέσεις κατά του Ιράν, ούτε τα αντίποινα του Ιράν σε χώρες της περιοχής.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση Φρουρών Επανάστασης σε κέντρο Oracle στο Ντουμπάι

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν ευθύνη για κυβερνοεπίθεση σε κέντρο δεδομένων της Oracle στο Ντουμπάι, ενώ ιρανικά ΜΜΕ αναφέρουν επίθεση και σε εγκαταστάσεις της Amazon στο Μπαχρέιν, μέσα σε αυξανόμενες εντάσεις στη Μ. Ανατολή.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σελέκ: Καταγγελία για «παρωδία» μετά την έβδομη αναβολή της δίκης στην Τουρκία

Για έβδομη φορά αναβλήθηκε η δίκη της γαλλοτουρκάλας κοινωνιολόγου Πινάρ Σελέκ στην Τουρκία, η οποία κατήγγειλε «παρωδία δικαιοσύνης». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Σεπτεμβρίου μετά από σύντομη συνεδρίαση.