ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Δεν κάνει πίσω ο Μακρόν για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

Ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος παρουσιάστηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του επέμεινε ότι θα προωθήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, παρά τις απεργίες που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Μακρόν είπε ότι αναμένει από την κυβέρνησή του να καταλήξει σύντομα σε μια συμβιβαστική λύση με τα συνδικάτα, όμως χωρίς να υποχωρήσει από τις βασικές αρχές που έχουν παρουσιάσει οι υπουργοί.

Τα συνδικάτα προσπαθούν να πείσουν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το σχέδιο αυτό, προχωρώντας σε πανεθνικές απεργίες που έχουν παραλύσει τις δημόσιες μεταφορές από τις 5 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στο Brexit, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι θέλει να διατηρήσει μια ισχυρή σχέση με τη Βρετανία μετά το «διαζύγιο» της από την ΕΕ. «Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα τεστ για τη χώρα μας. Θα αγωνιστώ για να διατηρήσω μια ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας», τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κατηγορούμενος για διπλή δολοφονία ισχυρίζεται συνωμοσία

Ο Τσαρλς Ντ., Αμερικανός που δικάζεται στη Γαλλία για διπλό φόνο το 2020, επιμένει ότι είναι αθώος και πως άλλοι τον παγίδευσαν, κατηγορώντας μάλιστα την αστυνομία για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.
Λογότυπα Temu και Shein
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διαδικασία διακοπής λειτουργίας της πλατφόρμας Shein

Η Γαλλία ξεκινά διαδικασία διακοπής της Shein μέχρι να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία. Η εταιρεία σταματά προσωρινά τις πωλήσεις της στη χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι έλαβε την απόφαση πριν την ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Χουάν Κάρλος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Χουάν Κάρλος ομολογεί τα λάθη του στα νέα απομνημονεύματά του

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, εξομολογείται λάθη και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του στα νέα του απομνημονεύματα «Συμφιλίωση», δηλώνοντας νοσταλγία για την Ισπανία και αναφερόμενος σε δύσκολες προσωπικές στιγμές.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν ζήτησε την πλήρη απελευθέρωση των δύο Γάλλων από το Ιράν

Ο Μακρόν ζήτησε από τον Ιρανό πρόεδρο την άμεση πλήρη απελευθέρωση των Κολέρ και Παρί, που αποφυλακίστηκαν μετά από 3,5 χρόνια. Βρίσκονται στη γαλλική πρεσβεία στο Ιράν έως ότου οριστεί η επιστροφή τους.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αυτοκίνητο χτύπησε πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν

Οδηγός παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες στο Ολερόν Γαλλίας, τραυματίζοντας δύο σοβαρά. Ο δράστης, γνώριμος στις αρχές για παραβατική συμπεριφορά και εξάρτηση, συνελήφθη. Διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.
Λογότυπα Temu και Shein
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αντιδράσεις για το άνοιγμα της Shein στο Παρίσι

Παρά τη δικαστική έρευνα και κυρώσεις για τη διάθεση ακατάλληλων προϊόντων, η Shein εγκαινιάζει το πρώτο της μόνιμο κατάστημα στο Παρίσι, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και έντονων ελέγχων από τις αρχές.