ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Italy-bomb-Printizi-World War 2
Shutterstock

Μαζική εκκένωση κατοίκων στο Μπρίντιζι για εξουδετέρωση βόμβας

Η βρετανική βόμβα, μήκους ενός μέτρου και βάρους άνω των 200 κιλών, ανακαλύφθηκε στις 2 Νοεμβρίου στη διάρκεια εργασιών. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα άνω του 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα.

Περίπου 54.000 άνθρωποι, δηλαδή περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό της πόλης, απομακρύνθηκαν σήμερα από το Μπρίντιζι (νότια Ιταλία) ώστε να επιτραπεί η εξουδετέρωση μιας βρετανικής βόμβας που χρονολογείται πιθανότατα από το 1941, στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιχείρηση του είδους αυτού που έχει διεξαχθεί στην Ιταλία μετά το τέλος του πολέμου, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Η βόμβα, μήκους ενός μέτρου και βάρους άνω των 200 κιλών, ανακαλύφθηκε στις 2 Νοεμβρίου στη διάρκεια εργασιών διαμόρφωσης σε μια κινηματογραφική αίθουσα και υπέστη βλάβη από ένα μηχάνημα του εργοταξίου, καθιστώντας ακόμη περισσότερο λεπτή την επιχείρηση για την εξουδετέρωσή της, γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα άνω του 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα, ενώ σε ακτίνα 500 μέτρων διακόπηκε η παροχή φυσικού αερίου. Στη διάρκεια των εργασιών των πυροτεχνουργών θα διακοπούν επίσης η εναέρια κυκλοφορία καθώς και η κυκλοφορία των σιδηροδρόμων στην περιοχή. Περισσότερα από 1.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης και 250 εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην επιχείρηση αυτή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AGI, η εκκένωση άνω του μισού πληθυσμού αυτής της πόλης των περίπου 87.000 κατοίκων άρχισε χθες, Σάββατο, με τη μεταφορά των 217 κρατουμένων της τοπικής φυλακής σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα.
Η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ασήμαντη η βοήθεια G7 στο Ιράν, οι Ευρωπαίοι ίσως φανούν χρήσιμοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάστηκαν στήριξη από χώρες της G7 στον πόλεμο με το Ιράν, ενώ χαρακτήρισε ασήμαντη τη βοήθειά τους. Συμπλήρωσε πως οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι για το μέλλον.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να αναζητήσει ρεαλιστική επαφή με τη Μόσχα

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει ρεαλιστικό τρόπο επαφής με τη Μόσχα, στηρίζοντας παράλληλα τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ τόνισε την ανάγκη ενός αξιόπιστου προσώπου για διάλογο με τη Ρωσία.