ΓΔ: 2283.73 1.09% Τζίρος: 308.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:42
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
Ο Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας, σε επίσημη εμφάνιση.

Γαλλία: Η παράταξη του Μακρόν ήρθε πρώτη σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση

Οριστική επικράτηση του προέδρου στον Α' γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας. Η ένωση αριστερών κομμάτων υπό τον Μελανσόν ήρθε δεύτερη με λιγότερο από μία μονάδα διαφορά.

Η προσκείμενη στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν παράταξη «Μαζί» επικράτησε στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες στη Γαλλία με οριακή διαφορά έναντι της συμμαχίας του Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση του υπουργείου Εσωτερικών, η παράταξη «Μαζί» του Μακρόν συγκέντρωσε το 25,75% των ψήφων, ενώ η συμμαχία «Nupes» του Μελανσόν ήρθε δεύτερη με ποσοστό 25,66%. Εκτιμάται ότι η επικράτηση του Μακρόν έστω και οριακά στον δεύτερο γύρο, στις 19 Ιουνίου είναι εξασφαλισμένη. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αντίκτυπο στην Ευρώπη από την ομιλία Μακρόν για τη γαλλική πυρηνική αποτροπή

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μιλήσει τη Δευτέρα για τον ρόλο της γαλλικής πυρηνικής αποτροπής στην ασφάλεια της Ευρώπης, σε μια σημαντική ομιλία από το Ιλ Λονγκ στη Βρέστη, όπου εδρεύει η Στρατηγική Δύναμη Υποβρυχίων της Γαλλίας.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δύσκολη στο άμεσο μέλλον μια ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας - Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε επιφυλάξεις για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σύντομα, δηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ειρηνική λύση, παρά τις σχετικές πρωτοβουλίες.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν ζητά άρση κυρώσεων των ΗΠΑ κατά αξιωματούχων της ΕΕ

Ο Μακρόν, με επιστολή του προς τον Τραμπ, ζήτησε την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε Ευρωπαίους, όπως τον Τιερί Μπρετόν και τον δικαστή Νικολά Γκιγιού, θεωρώντας τες άδικες, σύμφωνα με τη La Tribune.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η απόφαση του Δικαστηρίου των ΗΠΑ δείχνει την αξία των αντίβαρων

Ο Μακρόν τόνισε τη σημασία των θεσμικών αντίβαρων και του κράτους δικαίου στις δημοκρατίες, σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ακυρώσει μέρος των δασμών Τραμπ.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σύνοδος 35 χωρών για την Ουκρανία την Τρίτη, ανακοινώνει το Ελιζέ

Την Τρίτη πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη 35 χωρών για στήριξη της Ουκρανίας, με συντονισμό Μακρόν και Στάρμερ. Τη Δευτέρα ο Μακρόν συναντά τον Στουμπ στο Παρίσι και ακολουθεί τηλεδιάσκεψη για θέματα ασφαλείας στην Αρκτική.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση Μελόνι-Μακρόν με φόντο τη δολοφονία του Ντεράνκ

Ένταση μεταξύ Μελόνι και Μακρόν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού Ντεράνκ, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό να μιλά για ευρωπαϊκή πληγή και τον Γάλλο πρόεδρο να σχολιάζει την παρέμβαση εθνικιστών σε ξένα ζητήματα.