ΓΔ: 2222.04 0.09% Τζίρος: 205.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:01
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση κατά 34% στα ενοποιημένα κέρδη ανακοίνωσε η Accor για το 2021

Το 2021 καταγράφηκε θετικό EBITDA στα 22 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 85 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ανοδο 34% παρουσίασαν τα ενοποιηµένα έσοδα του ομίλου Accor το 2021 σε ετήσια βάση, τα οποία ανήλθαν σε €2,2 δισ. σε likefor-like επίπεδο.

Ανά δραστηριότητα, η ανάπτυξη αυτή αναλύεται σε 36% αύξηση για τις υπηρεσίες HotelServices και 29% για το Hotel Assets & Other. Η like-for-like πτώση εσόδων σε σχέση µε το οικονομικό έτος 2019 είναι 42%. Το 2021 καταγράφηκε θετικό EBITDA στα 22 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 85 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Sébastien Bazin, Πρόεδρος και CEO της Accor, δήλωσε: «Παρά τη δύσκολη έναρξη του έτους λόγω των γενικών υγειονοµικών περιορισµών, το 2021 κατέδειξε από την άνοιξη σηµαντικές βελτιώσεις στον κλάδο µας, µε τις τάσεις να σηµειώνουν ανοδική πορεία κάθε µήνα, µέχρι τον Δεκέµβριο. Οι σταθερές επιδόσεις µας επιτεύχθηκαν χάρη στη δύναµη των brands µας, την οικονοµική µας πειθαρχία και τις εξαιρετικές προσπάθειες των οµάδων µας που καθόλη τη διάρκεια του έτους επέδειξαν αποφασιστικότητα, επιµονή και γενναιοδωρία. Χάρη στην κινητοποίησή τους, βγαίνουµε από την κρίση αυτή δυνατότεροι έχοντας κερδίσει µερίδια αγοράς σε όλες τις βασικές µας περιοχές. Επιπλέον, το pipeline µας εξακολουθεί να γνωρίζει άνθιση µε το Luxury & Upscale segment να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% των µελλοντικών ανοιγµάτων, αύξηση της τάξης των 12 µονάδων τα τελευταία τέσσερα έτη.

Καθώς η επιθυµία για αποδράσεις και για την επανέναρξη των ταξιδιών δεν ήταν ποτέ δυνατότερη, βρισκόµαστε ήδη στον σωστό δρόµο ώστε να αξιοποιήσουµε την ανάκαµψη αυτή στο έπακρο σε όλες µας τις αγορές. Το 2022 θα συνεχίσουµε να κάνουµε πράξη το όραµά µας για ολοένα και περισσότερο βιωµατικό και βιώσιµο τουρισµό µε γνώµονα την εµπειρία και τη διευκόλυνση που παρέχουν οι ψηφιακές τεχνολογίες. Eφοδιασµένοι µε τις δυνάµεις αυτές, εµπιστευόµαστε την ικανότητά µας να συνεχίσουµε να δηµιουργούµε αξία για τους συνεργάτες καθώς και τους µετόχους µας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικό το α’ τρίμηνο για τα ξενοδοχεία της Αττικής, επιβράδυνση τον Μάρτιο

Θετικό πρόσημο κατέγραψαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας στο α’ τρίμηνο του 2026, όμως ο Μάρτιος έδειξε επιβράδυνση, εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας και πιο συγκρατημένων ρυθμών ανάπτυξης.
Υποδοχή ξενοδοχείου τουρισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Κορκ η γενική συνέλευση της HOTREC με επίκεντρο τις προκλήσεις

Ηγέτες του Hospitality από 30+ ευρωπαϊκές χώρες συναντήθηκαν στο Κορκ για τη 92η συνέλευση της HOTREC, συζητώντας προκλήσεις όπως η γεωπολιτική κρίση, το αυξημένο κόστος, η βιωσιμότητα, η ψηφιοποίηση και η έλλειψη προσωπικού.
Under-Armour-fais-group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fais Group: Πούλησε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη έναντι 28,3 εκατ.

Υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 100% της «L.S. Σαντορίνη Καμάρι Ξενοδοχειακή Α.Ε.». Αγοραστής κοινό επενδυτικό σχήμα αποτελούμενο από 4, τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία Extendam και την Redcliffe Capital.
Αντικείμενα ταξιδιού
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος κρατήσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία λόγω αποφυγής Μ. Ανατολής

Ισπανία και Πορτογαλία βλέπουν ραγδαία αύξηση σε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων για την άνοιξη και το καλοκαίρι, καθώς πολλοί ταξιδιώτες αποφεύγουν περιοχές επηρεασμένες από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.