ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Scholz, Germania, Germany
Φωτο: Shutterstock

Ανέλαβε και επίσημα νέος καγκελάριος της Γερμανίας ο Όλαφ Σολτς

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) ο κ. Σολτς θα μεταβεί στην Καγκελαρία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής από την προκάτοχό του 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία θα αποχωρήσει έπειτα από θητεία 16 ετών.

Ο νεοεκλεγείς Καγκελάριος Όλαφ Σολτς έλαβε πριν από λίγο την εντολή ανάθεσης των καθηκόντων του από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όπως ορίζει το γερμανικό Σύνταγμα.

Ο κ. Σολτς θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο όπου και θα ορκιστεί, με πολιτικό όρκο, καθώς δεν είναι μέλος Εκκλησίας, ενώ θα μεταβεί εκ νέου στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue συνοδευόμενος από τα μέλη της κυβέρνησής του, προκειμένου να λάβουν και αυτά την εντολή ανάθεσης των κυβερνητικών καθηκόντων τους. Κατόπιν οι νέοι υπουργοί θα επιστρέψουν στη Βουλή για να ορκιστούν.

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) ο κ. Σολτς θα μεταβεί στην Καγκελαρία, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής από την προκάτοχό του 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία θα αποχωρήσει έπειτα από θητεία 16 ετών. Ήδη απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ελάχιστος ο κίνδυνος στρατιωτικής προσάρτησης Γροιλανδίας από ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας υποβάθμισε τον κίνδυνο αμερικανικής επίθεσης στη Γροιλανδία, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής εξέτασης του ζητήματος από τις ΗΠΑ και ότι προέχει η συνεργασία για την ασφάλεια στην Αρκτική.
Ρομπέρτα Μετσόλα βήμα ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Απαγόρευση Ευρωκοινοβουλίου σε Ιρανούς διπλωμάτες – Κλιμακώνει η Τεχεράνη

Η Ρομπέρτα Μετσόλα ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο εκπροσώπων του Ιράν σε όλες τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ίδια ώρα, το Ιράν κάλεσε Ευρωπαίους διπλωμάτες για υποστήριξη στους διαδηλωτές.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Καταδίκη της βίας του Ιράν κατά διαδηλωτών

Ο καγκελάριος Μερτς καταδίκασε τη βία των δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράν κατά ειρηνικών διαδηλωτών. Ζητήθηκε από την ΕΕ να χαρακτηρίσει τους Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη διαδικτυακής υποστήριξης.