ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
germania
Φώτο: Shutterstock

Τρεις τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στη Βαυαρία

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, πρόκειται για 27χρονο αραβικής καταγωγής, ο οποίος λέγεται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και κάλεσε μάλιστα ο ίδιος σε βοήθεια μετά τις επιθέσεις.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν - δύο εκ των οποίων σοβαρά, αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου - σε επίθεση με μαχαίρι η οποία συνέβη νωρίτερα σήμερα στο τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Ρέγκενσμπουργκ - Νυρεμβέργη. Ο δράστης συνελήφθη και εκτιμάται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, πρόκειται για 27χρονο αραβικής καταγωγής, ο οποίος λέγεται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και κάλεσε μάλιστα ο ίδιος σε βοήθεια μετά τις επιθέσεις. Παρόλα αυτά οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το κίνητρό του.

Στην περιοχή Νόιμαρκτ του 'Ανω Παλατινάτου, στη Βαυαρία, όπου σταμάτησε η ταχεία αμαξοστοιχία τύπου ICE, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός νοσηλευτής καταδικάστηκε σε ισόβια για δολοφονίες ασθενών

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 44χρονος νοσηλευτής στη Γερμανία για τη δολοφονία 10 ασθενών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 27, χορηγώντας τους θανατηφόρες δόσεις, με τα εγκλήματα να χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως σοβαρά.
Γιούλια Κλέκνερ
ΔΙΕΘΝΗ

Κλέκνερ: Ζητά πλήρη απαγόρευση πορνείας στη Γερμανία με σουηδικό πρότυπο

Η πρόεδρος της Bundestag, Γιούλια Κλέκνερ (CDU), πρότεινε απαγόρευση της πορνείας και αγοράς σεξ στη Γερμανία, λέγοντας πως η χώρα είναι «το πορνείο της Ευρώπης». Ζήτησε υιοθέτηση σουηδικού μοντέλου με τιμωρία των πελατών.
ξέπλυμα χρήματος σύμβολα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εξάρθρωση κυκλώματος απάτης και ξεπλύματος μέσω διαδικτύου

Η Europol και η BKA εξάρθρωσαν διεθνές δίκτυο διαδικτυακής απάτης και ξεπλύματος χρήματος, που καταχράστηκε άνω των 300 εκατ. ευρώ με ψεύτικες συνδρομές και κλεμμένα δεδομένα 4,3 εκατ. κατόχων καρτών σε 193 χώρες.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Απαγόρευση της μουσουλμανικής οργάνωσης Interaktiv από τις αρχές

Η Γερμανία απαγόρευσε τη μουσουλμανική οργάνωση Interaktiv για αντισυνταγματικές ενέργειες και έρευνες έγιναν σε δύο άλλες ισλαμικές οργανώσεις, με κατασχέσεις και απαγόρευση δραστηριοτήτων.
Υπουργός σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πλεύρη–Ντόμπριντ: Κοινή γραμμή Ελλάδας–Γερμανίας στο μεταναστευτικό

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ΥΠΕΣ, υπογραμμίζοντας τη σύμπνοια Αθήνας–Βερολίνου για μείωση μεταναστευτικών ροών και αύξηση επιστροφών.
Σύγχρονο κέντρο δεδομένων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο κέντρο δεδομένων AI στο Μόναχο από Deutsche Telekom και Nvidia

Η Deutsche Telekom και η Nvidia ανακοίνωσαν την κατασκευή κέντρου δεδομένων ΤΝ στο Μόναχο, επένδυση άνω του 1 δισ. ευρώ. Τα δεδομένα θα παραμένουν στη Γερμανία και θα διαχειρίζονται μόνο Ευρωπαίοι εργαζόμενοι.