ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Πρόκειται για το «Truth Social» με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, να υποστηρίζει ότι στόχος του είναι η «αντίσταση στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε χθες Τετάρτη την ίδρυση του δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, που βάπτισε «Truth Social», αφού εκδιώχθηκε τον Ιανουάριο από τις πλατφόρμες Twitter, Facebook και YouTube, που τον κατηγόρησαν για υποκίνηση βίας των οπαδών του ήδη πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

«Δημιούργησα τον Truth Social και τον όμιλο Trump Media and Technology για να αντισταθούμε στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος, διευκρινίζοντας ότι ο νέος ιστότοπος θα λειτουργήσει εντός 2022. Εξέφρασε την πρόθεσή του η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον όμιλο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, μολαταύτα ο αγαπημένος σας αμερικανός πρόεδρος φιμώνεται. Αυτό είναι απαράδεκτο», εξήγησε ο μεγιστάνας των ακινήτων, προσθέτοντας ότι σκοπός του νέου ιστότοπου θα είναι να «δώσει φωνή» σε «όλους».

Η εφαρμογή για την πρόσβαση στον ιστότοπο είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store της Apple και η πιλοτική («beta») λειτουργία της θα αρχίσει για προσκεκλημένους χρήστες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας. Θα προσφερθεί επίσης συνδρομητική υπηρεσία βίντεο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θεωρεί πως η στήριξή του ενίσχυσε τον Νετανιάχου στις εκλογές

Ο Τραμπ δήλωσε πως η στήριξή του βοήθησε σημαντικά τον Νετανιάχου στις εκλογές, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται και τα exit polls δείχνουν ισοπαλία μεταξύ της δεξιάς συμμαχίας και των κεντρώων του Γκάντι Άιζενκοτ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει απαγόρευση του όρου Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλη τη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τον όρο «Τεχνητή Νοημοσύνη», προτιμώντας τη χρήση του «Υπερνοημοσύνη», και κάλεσε τη Wall Street Journal να υιοθετήσει τη νέα ονομασία, θεωρώντας την πιο ακριβή.
Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

IG Metall: Ντροπιαστική η παρουσία CEO της Audi σε εκδήλωση υπέρ Τραμπ

Δριμεία κριτική δέχτηκε ο CEO της Audi από την επικεφαλής του IG Metall, επειδή συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ντροπιαστική και αντίθετη με τους κανόνες της εταιρείας.
Ντόναλντ Τραμπ Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν προσπαθεί να ελέγξει τις πολιτειακές εκλογές, λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τοντ Μπλανς δήλωσε πως η προσφυγή του υπουργείου κατά της επικύρωσης των αποτελεσμάτων στη Γερουσία Αλάσκας δεν στοχεύει να δοθεί έλεγχος των πολιτειακών εκλογών στον Τραμπ, διαψεύδοντας τέτοια σενάρια.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μεγάλη επένδυση της Audi στην Τζόρτζια των ΗΠΑ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως η Audi θα επενδύσει 4,2 δισ. δολάρια για εργοστάσιο στην Τζόρτζια, δημιουργώντας 4.500 θέσεις εργασίας και παράγοντας 200.000 οχήματα ετησίως. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα της Audi στις ΗΠΑ.