ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μεταλλική κατεργασία εργαλείο
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Υποχώρησε κατά 4% η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με πτώση παραγωγής 17,5% σε σύγκριση με τον Ιούλιο λόγω ελλείψεων σε αρκετές πρώτες ύλες.

Υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν η υποχώρηση για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Αύγουστο, η οποία αποδυναμώθηκε κατά 4% σε μηνιαία βάση, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω των δυσκολιών στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. 

Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η πτώση θα φθάσει μόλις στο 0,4%, με δεδομένο και το γεγονός ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή είχε υποχωρήσει 1,3% τον Ιούλιο. 

«Η μεταποίηση συνεχίζει να αναφέρει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της έλλειψης ενδιάμεσων υλών, η οποία οφείλεται στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis. 

Βάσει των επιμέρως στοιχείων η παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία υποχώρησε 17,5% σε μηνιαία βάση, παρά τη μεγάλη άνοδο της ζήτησης, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στις προμήθειες μικροεπεξεργαστών (chips) αλλά και άλλων ενδιάμεσων υλών. 

Υπενθυμίζεται ότι η παραπάνω ανακοίνωση καταφθάνει μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες, οι οποίες υποχώρησαν τον Αύγουστο κατά 7,7%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Δεν αναμένω αλλαγή στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ μετά τις εκλογές

Ο καγκελάριος Μερτς δεν αναμένει μεγάλες αλλαγές στην αμερικανική εξωτερική πολιτική μετά την ήττα των Ρεπουμπλικανών, καθώς ο πρόεδρος έχει σημαντικές εξουσίες. Ο Άρμιν Λάσετ τονίζει την απρόβλεπτη φύση του Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Χαμηλές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ

Γερμανοί πολιτικοί και ΜΜΕ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση και ρεαλισμό το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η συνεργασία θα παραμείνει στενή, χωρίς υπερβολικές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον.
Μπόρις Πιστόριους
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Αμετάβλητη η αμερικανική κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους συνεχάρη τους Δημοκρατικούς για τη νίκη τους στο Κογκρέσο και δήλωσε ότι το Βερολίνο θα συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση, διατηρώντας επαφές με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ακλόνητη στήριξη Βερολίνου σε Ουκρανία, κάλεσμα σε εταίρους

Ο καγκελάριος Μερτς διαβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία, κάλεσε όλα τα μέλη της ΕΕ και το ΝΑΤΟ να συνδράμουν και ζήτησε σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ασκώντας κριτική στη στάση της Ρωσίας.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Φρίντριχ Μερτς: Η Μόσχα δεν θέλει σοβαρές διαπραγματεύσεις

Ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ουσιαστικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ενόψει της συνάντησης του Αμπού Ντάμπι με αμερικανική διαμεσολάβηση, υποδεχόμενος τον Ζελένσκι στο Βερολίνο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Μερτς

Ο Ζελένσκι επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το Βερολίνο για συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός καγκελάριος. Νέα συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ θα γίνει στο Αμπού Ντάμπι την επόμενη εβδομάδα.