ΓΔ: 2036.52 -1.02% Τζίρος: 149.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:00:36
Φώτο: Shutterstock

Η Γερμανία δεν έχει πυροσβεστικά αεροσκάφη για να βοηθήσει στις φωτιές

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ελικόπτερα της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση πυρκαγιών από αέρος στην Γερμανία.

 Η Γερμανία δεν διαθέτει πυροσβεστικά αεροσκάφη, διευκρινίζει εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Βερολίνο δεν έχει ακόμη προσφέρει βοήθεια στις χώρες της νότιας Ευρώπης που αντιμετωπίζουν πυρκαγιές.

«Η Γερμανία δεν έχει στείλει ακόμη βοήθεια στις χώρες που έχουν πληγεί από δασικές πυρκαγιές, αλλά αυτή τη στιγμή εξετάζεται εάν κάποιο ομόσπονδο κρατίδιο μπορεί να στείλει πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την αρχή των πυρκαγιών η Ελλάδα, η Αλβανία, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία έχουν ζητήσει υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, έχει ζητηθεί απευθείας βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Τα περισσότερα αιτήματα αφορούν πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία η Γερμανία δεν διαθέτει, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πάντως σημείωσε ότι το ελληνικό αίτημα εξετάζεται από το Κοινό Κέντρο Αναφοράς και Κατάστασης της Ομοσπονδίας και των Κρατιδίων (GMLZ).

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ελικόπτερα της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση πυρκαγιών από αέρος στην Γερμανία, αν και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να μεταφέρουν μόνο σχετικά μικρή ποσότητα νερού.

Πρόσφατα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πρασίνων είχε ζητήσει την αγορά πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων ενόψει των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάλα μπάσκετ καλάθι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ 2025

Η Γερμανία νίκησε την Τουρκία με 88-83 στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2025 στη Ρίγα, κατακτώντας το δεύτερο χρυσό της ιστορίας της μετά το 1993. Η Τουρκία έμεινε στη δεύτερη θέση με το ασημένιο μετάλλιο, όπως και το 2001.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

CDU πρώτη δύναμη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ήττα - ρεκόρ για το SPD

Το CDU κέρδισε τις τοπικές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, με το SPD δεύτερο, αλλά και τα δύο σε ιστορικά χαμηλά. Η AfD εκτινάχθηκε στην τρίτη θέση, οι Πράσινοι υποχώρησαν, ενώ η συμμετοχή έφτασε το 58,5%, ρεκόρ για το κρατίδιο.