ΓΔ: 2698.03 0.25% Τζίρος: 89.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:30:35
Plimmires, Germania
Φωτο: Shutterstock

Τουλάχιστον 133 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία

Μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούσαν σήμερα επιζώντες σε πληγείσες περιοχές της δυτικής Γερμανίας, με τη στάθμη των υδάτων να παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε πολλές πόλεις.

Ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στη Γερμανία αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα, με τη θεομηνία να προκαλεί τον θάνατο τουλάχιστον 133 ανθρώπων στη χώρα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση η τοπική αστυνομία.

«Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την καταστροφή», στην περιοχή Ρηνανίας-Παλατινάτου, από τις πλέον πληγείσες, σύμφωνα με την αστυνομία του Κόμπλεντς. Ο απολογισμός αυτός έρχεται να προστεθεί στους 43 νεκρούς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μια ακόμα περιοχή της Γερμανίας που επλήγη από την καταστροφή.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται. Μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούσαν σήμερα επιζώντες σε πληγείσες περιοχές της δυτικής Γερμανίας, με τη στάθμη των υδάτων να παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε πολλές πόλεις και σπίτια να συνεχίζουν να καταρρέουν στη χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και μισό αιώνα.

Η καγκελάριος Μέρκελ θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές

Η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ αναμένεται να ταξιδέψει στο δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας - Παλατινάτου μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε χθες μια βιντεοδιάσκεψη με τον Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, η οποία βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της καταστροφής, για να ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, τόνισε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD μετέδωσε πως η Μέρκελ θα επισκεφτεί την Κυριακή την Σούλντ, μια από τις πλέον πληγείσες πόλεις.

«Η ομοσπονδιακή καγκελάριος βρίσκεται σε συνομιλίες με τοπικές κυβερνήσεις για μια πρώτη επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Μέρκελ συνομίλησε και με την πρωθυπουργό της Ρηνανίας - Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ, που την ενημέρωσε για την κατάσταση στην περιοχή και τις εν εξελίξει επιχειρήσεις διάσωσης. Η καγκελάριος δεσμεύτηκε για παροχή στήριξης στις τοπικές αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Οι εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ ανησυχούν το Κίεβο και ελπίζουν στη Μόσχα

Την Κυριακή, οι εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον σε Ρωσία και Ουκρανία, με τη Μόσχα να στηρίζει ανοιχτά την AfD. Το κόμμα παραμένει απομονωμένο, καθώς όλα τα υπόλοιπα κόμματα αρνούνται συμμαχία μαζί του.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Νέες απόπειρες δολιοφθοράς στο ενεργειακό σύστημα

Η γερμανική αστυνομία αντιμετώπισε δύο νέες απόπειρες δολιοφθοράς σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, εν μέσω αυξημένης ανησυχίας μετά την επίθεση με drone στη Λειψία. Στο Ντόρμαγκεν έγινε απόπειρα βραχυκυκλώματος και ελήφθη επιστολή ανάληψης ευθύνης.
Κτίριο Volkswagen logo
ΔΙΕΘΝΗ

Volkswagen Γερμανίας: Εγκρίθηκε αναδιάρθρωση, χάνεται 50.000 θέσεις

Το συμβούλιο της Volkswagen ενέκρινε ομόφωνα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης για κατάργηση 50.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως ως το 2030, επικαλούμενο εντεινόμενο ανταγωνισμό και τεχνολογικές αλλαγές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ανώγεια και Ψηλορείτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανώγεια: Ο Γερμανός πρέσβης για γερμανικά χρέη και ιστορικά υφαντά

Ο δήμαρχος Ανωγείων έθεσε στον Γερμανό πρέσβη τα θέματα των γερμανικών οφειλών, ιστορικής μνήμης και επαναπατρισμού ανωγειανών υφαντών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρέσβη και της υπογραφής μνημονίου με το ΙΤΕ.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη δύο Βούλγαρων για εμπρηστικές βόμβες στο Μόναχο

Δύο Βούλγαροι συνελήφθησαν για εμπρηστικές επιθέσεις σε εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμού στο Μόναχο, με την αστυνομία να εκτιμά πολιτικά κίνητρα. Πολλαπλασιάζονται τα σαμποτάζ σε γερμανικές υποδομές με το Βερολίνο να κατηγορεί τη Μόσχα.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Οκτώβριο δικάζεται Ουκρανός για δολιοφθορά στον North Stream

Ουκρανός πρώην αξιωματικός θα δικαστεί από τις 14 Οκτωβρίου στο Αμβούργο για τη δολιοφθορά στον αγωγό North Stream το 2022, ενώ άλλος ύποπτος κρατείται στην Κροατία και αναμένει πιθανή έκδοση στη Γερμανία.