ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Plimmires, Germania
Φωτο: Shutterstock

Τουλάχιστον 103 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία

Οι εγκλωβισμένοι πολίτες βγάζουν κραυγές προκειμένου να τους εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία, ενώ τους διασώστες συνδράμει και ο στρατός της χώρας.

Τα τελευταία 24ωρα η δυτική Γερμανία πλήττεται από φονικές πλημμύρες και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 103 νεκροί, τη στιγμή που οι αγνοούμενοι έχουν φτάσει τους 1.300 στην περιφέρεια Αρβάιλερ που βρίσκεται στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. Επίσης, στην πόλη Σίντσιγκ του κρατιδίου Ρηνανία Παλατινάτο, ανάμεσα στους νεκρούς βρέθηκαν και δώδεκα άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Οι άτυχοι ένοικοι του ιδρύματος για ανάπηρους δεν είχαν καμία βοήθεια να απομακρυνθούν έγκαιρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Υπερχείλισε ο ποταμός Ερφτ

O ποταμός Ερφτ στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία υπερχείλησε, με τα γερμανικά ΜΜΕ να ανεβάζουν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες αποτυπώνοντας το μέγεθος της καταστροφής. Μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις ο ποταμός Ερφτ υπερχείλισε με τους κατοίκους του δήμου Ράιν Ερφτ να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν και τις αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας. «Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια κρίση, οι διαστάσεις της οποίας δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας, Φρανκ Ροκ (CDU). Το έργο των σωστικών συνεργείων στο δήμο Ράιν Eρφτ είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Η διάσωση των πολιτών γίνεται στην περιοχή μόνο με βάρκες.

Οι εγκλωβισμένοι πολίτες βγάζουν κραυγές προκειμένου να τους εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία. Ο τραγικός απολογισμός από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα δύο κρατίδια: τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και τη Ρηνανία Παλατινάτο είναι:

  • Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 43 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στο κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τουλάχιστον 60 στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο. «Εκφράζονται φόβοι είναι ότι θα υπάρξουν περισσότεροι νεκροί», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομικής έδρας του Κόμπλεντς.

 

  • Η περιφέρεια Aρβάλειρ στο κρατίδιο Ρηνανία - Παλατινάτο είναι η πλέον πληγείσα περιοχή με 1.300 άτομα να αγνοούνται. Αντιθέτως, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αναμένονται λίγες βροχές.

 

  • Τους διασώστες συνδράμει και ο στρατός της χώρας ενώ πάνω από 200 χιλιάδες άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον διαχειριστή δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας «Westnetz».O οδηγός της Formula 1, Mικ Σουμάχερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους πλημμυροπαθείς έχασαν συγγενείς και φίλους.


«Οι εικόνες από τη Γερμανία με αφήνουν άφωνο. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους πληγέντες από αυτές τις καταιγίδες και να στείλω μια ελπίδα - ειδικά στο δεύτερο σπίτι μου στο Κέρπεν», έγραψε ο γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή ρεκόρ Μάικλ Σουμάχερ στο Instagram. «Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διασώστες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να σώσουν άλλους», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Δεν αναμένω αλλαγή στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ μετά τις εκλογές

Ο καγκελάριος Μερτς δεν αναμένει μεγάλες αλλαγές στην αμερικανική εξωτερική πολιτική μετά την ήττα των Ρεπουμπλικανών, καθώς ο πρόεδρος έχει σημαντικές εξουσίες. Ο Άρμιν Λάσετ τονίζει την απρόβλεπτη φύση του Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Χαμηλές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ

Γερμανοί πολιτικοί και ΜΜΕ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση και ρεαλισμό το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η συνεργασία θα παραμείνει στενή, χωρίς υπερβολικές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον.
Μπόρις Πιστόριους
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Αμετάβλητη η αμερικανική κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους συνεχάρη τους Δημοκρατικούς για τη νίκη τους στο Κογκρέσο και δήλωσε ότι το Βερολίνο θα συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση, διατηρώντας επαφές με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ακλόνητη στήριξη Βερολίνου σε Ουκρανία, κάλεσμα σε εταίρους

Ο καγκελάριος Μερτς διαβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία, κάλεσε όλα τα μέλη της ΕΕ και το ΝΑΤΟ να συνδράμουν και ζήτησε σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ασκώντας κριτική στη στάση της Ρωσίας.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Φρίντριχ Μερτς: Η Μόσχα δεν θέλει σοβαρές διαπραγματεύσεις

Ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ουσιαστικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ενόψει της συνάντησης του Αμπού Ντάμπι με αμερικανική διαμεσολάβηση, υποδεχόμενος τον Ζελένσκι στο Βερολίνο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Μερτς

Ο Ζελένσκι επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το Βερολίνο για συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός καγκελάριος. Νέα συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ θα γίνει στο Αμπού Ντάμπι την επόμενη εβδομάδα.