ΓΔ: 2002.91 -0.42% Τζίρος: 176.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Ιταλία: Ζητούν να μην καταργηθεί το μέτρο που απαγορεύει τις απολύσεις

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει αναφερθεί σε πιθανή παράταση του μέτρου που απαγορεύει τις απολύσεις, αλλά μόνον για τους τομείς που επλήγησαν εντονότερα από την οικονομική κρίση, λόγω πανδημίας κορονοϊού, όπως είναι ο υφαντουργικός.

Με μαζική τους κινητοποίηση στις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, τα συνδικάτα της χώρας ζήτησαν σήμερα να μην καταργηθεί το προσωρινό μέτρο που απαγορεύει τις απολύσεις και να παραμείνει σε ισχύ μέχρι το φθινόπωρο.

Κανονικά, αν δεν αποφασιστεί παράτασή του, το συγκεκριμένο μέτρο θα λήξει στις 30 του μηνός. «Την στιγμή αυτή πρέπει να κινηθούμε ενωτικά, να αποφευχθούν οι διχασμοί και οι κοινωνικές ρήξεις», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του συνδικάτου Cgil.

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει αναφερθεί σε πιθανή παράταση του μέτρου που απαγορεύει τις απολύσεις, αλλά μόνον για τους τομείς που επλήγησαν εντονότερα από την οικονομική κρίση, λόγω πανδημίας κορονοϊού, όπως είναι ο υφαντουργικός.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, υπάρχουν τομείς που κινδυνεύουν να εκραγούν, πρέπει να απενεργοποιήσουμε την κοινωνική αυτή βόμβα» τόνισε, από την μεριά του, ο γραμματέας του συνδικάτου UIl, Πιερπάολο Μπομπαρντιέρι.

«Ζητάμε να παραταθεί τουλάχιστο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η απαγόρευση των απολύσεων, διότι τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, παρά τα μέτρα προστασίας, χάθηκε ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας» υπογράμμισε, τέλος, από την Φλωρεντία, ο επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, Λουίτζι Σμπάρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μελόνι με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στην Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Βίκτορ Όρμπαν, συζητώντας για διμερείς σχέσεις, Ουκρανία, Μέση Ανατολή, ευρωπαϊκή ατζέντα και καινοτόμες πρωτοβουλίες στη διαχείριση μεταναστευτικών ροών.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλοί νοσταλγοί του Μουσολίνι συγκεντρώθηκαν για τα 103 χρόνια φασισμού

Περίπου 1.000 νοσταλγοί του Μουσολίνι συγκεντρώθηκαν στο Πρεντάπιο για την επέτειο της πορείας προς τη Ρώμη, με αρκετούς να πραγματοποιούν φασιστικό χαιρετισμό, παρά τις εκκλήσεις για μετριοπάθεια. Η αστυνομία ήταν παρούσα χωρίς επεισόδια.