ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γερμανική κάλπη εκλογών

Γερμανία: Σταθερό το προβάδισμα των CDU/CSU στις δημοσκοπήσεις

Το ποσοστό CDU/CSU ανέρχεται πλέον στο 27%, των Πρασίνων στο 22%, του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) παραμένει σταθερό στο 14%.

Οι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) αυξάνουν το προβάδισμά τους κατά πέντε μονάδες έναντι των Πρασίνων στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το ποσοστό Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) ανέρχεται πλέον στο 27% (+2 σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), των Πρασίνων στο 22% (-2%), του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) παραμένει σταθερό στο 14%, όπως και επίσης του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) στο 14%, της Αριστεράς (Die Linke) στο 6% και του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στο 9%. Άλλα κόμματα θα ψήφιζε το 8%. 

Το προβάδισμα της υποψήφιας καγκελάριου των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ έναντι των ανταγωνιστών της Άρμιν Λάσετ και Όλαφ Σολτς  μειώθηκε ξανά.   

Σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδα, χάνει άλλες τρεις ποσοστιαίες μονάδες και πέφτει στο 21%. Ο Λάσετ ανεβαίνει στο 20% (+1%), ο Σόλτς καταγράφει επίσης άνοδο με 16% (+2%). Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την καγκελαρία, την Μπέρμποκ δήλωνε πως θα την ψήφιζε το 32% του συνόλου των ερωτηθέντων, έχει χάσει δηλαδή 11 ποσοστιαίες μονάδες εντός έξι εβδομάδων. Το 43% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να μην μπορεί να φανταστεί ότι θα επέλεγε έναν/μία από τους τρεις για την καγκελαρία εάν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή του/της. 

Υπάρχουν Ιδιαίτερα μεγάλες επιφυλάξεις για τους υποψηφίους υπάρχουν στην Ανατολική Γερμανία, όπου το 53% δεν θα επέλεγαν κανέναν από αυτούς. Το 49% των Βαυαρών και το 49% του συνόλου των Γερμανών πολιτών οι οποίοι κατατάσσουν τον εαυτό τους στο πολιτικό κέντρο είναι εξίσου αρνητικό με τους Μπέρμποκ, Λάσετ και Σολτς.

Η Aναλένα Μπέρμποκ  μπορεί να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στη δική της κομματική βάση, αφού το 73% των υποστηρικτών των Πρασίνων θα την επέλεγε για καγκελάριο. Τον Όλαφ Σολτς θα επέλεγε το 60% των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, ενώ τoν Άρμιν Λάσετ θα επέλεγε το 50% των υποστηρικτών των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Δεν αναμένω αλλαγή στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ μετά τις εκλογές

Ο καγκελάριος Μερτς δεν αναμένει μεγάλες αλλαγές στην αμερικανική εξωτερική πολιτική μετά την ήττα των Ρεπουμπλικανών, καθώς ο πρόεδρος έχει σημαντικές εξουσίες. Ο Άρμιν Λάσετ τονίζει την απρόβλεπτη φύση του Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Χαμηλές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ

Γερμανοί πολιτικοί και ΜΜΕ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση και ρεαλισμό το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η συνεργασία θα παραμείνει στενή, χωρίς υπερβολικές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον.
Μπόρις Πιστόριους
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Αμετάβλητη η αμερικανική κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους συνεχάρη τους Δημοκρατικούς για τη νίκη τους στο Κογκρέσο και δήλωσε ότι το Βερολίνο θα συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση, διατηρώντας επαφές με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ακλόνητη στήριξη Βερολίνου σε Ουκρανία, κάλεσμα σε εταίρους

Ο καγκελάριος Μερτς διαβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας προς την Ουκρανία, κάλεσε όλα τα μέλη της ΕΕ και το ΝΑΤΟ να συνδράμουν και ζήτησε σοβαρές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ασκώντας κριτική στη στάση της Ρωσίας.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Φρίντριχ Μερτς: Η Μόσχα δεν θέλει σοβαρές διαπραγματεύσεις

Ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ουσιαστικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ενόψει της συνάντησης του Αμπού Ντάμπι με αμερικανική διαμεσολάβηση, υποδεχόμενος τον Ζελένσκι στο Βερολίνο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί το Βερολίνο, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Μερτς

Ο Ζελένσκι επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το Βερολίνο για συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός καγκελάριος. Νέα συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ θα γίνει στο Αμπού Ντάμπι την επόμενη εβδομάδα.