ΓΔ: 2310.71 0.47% Τζίρος: 142.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:58:00

Εκτός φυλακής οι ύποπτοι για το δυστύχημα με το τελεφερίκ, στην Ιταλία

Το τελεφερίκ έπεσε στις 24 Μαΐου, κοντά στην κορυφή του όρους Μοταρόνε, σε υψόμετρο σχεδόν 1.500 μέτρων. Μονάχα ένα Ισραηλινό αγοράκι, ηλικίας 5 ετών, επέζησε.

Οι τρεις άνδρες που είχαν συλληφθεί σε σχέση με το δυστύχημα με το τελεφερίκ, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, αφέθηκαν ελεύθεροι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, με τη δικαστή να κάνει λόγο για μια «πλήρη απουσία στοιχείων» σε βάρος δύο εξ αυτών, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Το τελεφερίκ έπεσε στις 24 Μαΐου, κοντά στην κορυφή του όρους Μοταρόνε, σε υψόμετρο σχεδόν 1.500 μέτρων. Μονάχα ένα Ισραηλινό αγοράκι, ηλικίας 5 ετών, επέζησε.

Ο προϊστάμενος λειτουργίας Γκαμπριέλε Ταντίνι τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ το τεχνικός διευθυντής Ενρίκο Περότσιο και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης του τελεφερίκ Λουίτζι Νερίνι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Και οι τρεις παραμένουν στο στόχαστρο μιας έρευνας. Στην Ιταλία, οι δικαστές δεν μπορούν να διατάξουν την προσωρινή κράτηση παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες, όταν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής των υπόπτων.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη, αφότου ο Ταντίνι παραδέχθηκε ενώπιον των αρχών ότι είχε απενεργοποιήσει το φρένο έκτακτης ανάγκης, που θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία.

Υποστήριξε ότι το έκανε αυτό διότι το σύστημα δεν λειτουργούσε καλά και είχε διακόψει τη λειτουργία αρκετές φορές, επιβεβαιώνοντας ότι έλαβε αυτήν την απόφαση σε συμφωνία με τους άλλους δύο υπόπτους.

Όμως, η δικαστής Ντονατέλα Μπάνκι Μποναμίτσι εκτίμησε ότι υπάρχει μια «πλήρης απουσία στοιχείων» σε βάρος των Νερίνι και Περότσιο, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τη δικαστίνα, ο Ταντίνι προσπάθησε να επιρρίψει εν μέρει ευθύνες στους δύο προϊσταμένους του, αφότου ενέργησε «με πλήρη περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή, με μια απίστευτη αμέλεια».

Η εισαγγελέας Ολιμπία Μπόσι ανέφερε πως θα εξετάσει προσεκτικά την απόφαση της δικαστού, την οποία μπορεί να εφεσιβάλει, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επηρεάσει την έρευνα.

«Οι ύποπτοι παραμένουν οι ίδιοι, το έργο μας συνεχίζεται», είπε σε δημοσιογράφους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιντριβάνι Τρέβι Ρώμη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κέιτ ετοιμάζει το πρώτο της ταξίδι στην Ιταλία μετά την ασθένειά της

Η πριγκίπισσα Κέιτ θα ταξιδέψει στην Ιταλία για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στο εξωτερικό μετά τη θεραπεία για καρκίνο, επικεντρώνοντας στην προσέγγιση Ρέτζο Εμίλια για την πρώιμη παιδική ανάπτυξη.
Βασιλική Αγίου Πέτρου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας συνεχίζει το έργο του, δηλώνει ο καρδινάλιος Παρολίν

Ο καρδινάλιος Παρολίν δήλωσε πως ο Πάπας συνεχίζει το έργο του για το Ευαγγέλιο και την ειρήνη, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Τραμπ, και τόνισε ότι η κατεύθυνση του Ποντίφικα παραμένει σταθερή.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό-ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξαπολύει νέα επίθεση κατά του πάπα Λέοντα

Ο Τραμπ επέκρινε ξανά τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για τη στάση του στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν, λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο τους Καθολικούς. Ο ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο θα συναντήσει τον πάπα στο Βατικανό για αποκλιμάκωση της έντασης.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο στις 6-8 Μαΐου σε Ιταλία και Βατικανό μετά τις εντάσεις με πάπα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο θα επισκεφτεί τη Ρώμη για να ενισχύσει τους δεσμούς με Ιταλία και Βατικανό, με θέματα στη Μεσόγειο και τη στρατηγική συνεργασία, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πάπα Λέοντα ΙΔ' την Πέμπτη.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι εκφράζει αισιοδοξία για συνάντηση με τον Ρούμπιο στη Ρώμη

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι ανέφερε πως αναμένει να δει τον Μάρκο Ρούμπιο στη Ρώμη, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ στις 7-8 Μαΐου. Τόνισε ότι η Ιταλία τηρεί πάντα τις διεθνείς δεσμεύσεις της.
Βασιλική Αγίου Πέτρου
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη Μάρκο Ρούμπιο σε Βατικανό και Ρώμη στις 7-8 Μαΐου

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Βατικανό και Ρώμη στις 7-8 Μαΐου για συναντήσεις με τον Πάπα, τον καρδινάλιο Παρολίν και Ιταλούς αξιωματούχους, με στόχο την άμβλυνση διαφορών για τον πόλεμο στο Ιράν.