ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε στη Γάζα 90 θέσεις της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, έπειτα από «βροχή» ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος. Στο Ισραήλ, 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί έχουν σκοτωθεί.

Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρουν οι παλαιστινιακές αρχές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακα από την περασμένη Δευτέρα να ανέρχεται πλέον σε 188.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, 55 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Τουλάχιστον 8 παιδιά σκοτώθηκαν μονάχα σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές σε μια συνοικία στην πόλη της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, ήτοι ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός από την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.230 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από την αρχή του νέου κύκλου βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων στη Γάζα, μεταξύ αυτών η Χαμάς, που ελέγχει τον θύλακα των 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε στη Γάζα 90 θέσεις της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, όπως έκανε γνωστό, έπειτα από «βροχή» ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος.

Στο Ισραήλ, 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί κι ένας στρατιώτης, έχουν σκοτωθεί έπειτα από ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα, ενώ 282 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Το Νάσερ παρέλαβε σορούς 15 Παλαιστινίων, επιβεβαιώνει το νοσοκομείο

Το νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα παρέλαβε 15 σορούς Παλαιστινίων κρατουμένων, στο πλαίσιο της 13ης ανταλλαγής μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, φτάνοντας συνολικά τους 330 νεκρούς που παραδόθηκαν από το Ισραήλ.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Παραλαβή λειψάνων φερόμενου ομήρου από τη Γάζα

Ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε φέρετρο με λείψανα φερόμενου ομήρου της Χαμάς στον ισραηλινό στρατό στη Γάζα. Τα λείψανα θα ταυτοποιηθούν στο Τελ Αβίβ, καθώς εκκρεμεί η επιστροφή τεσσάρων ομήρων μετά τη συμφωνία εκεχειρίας.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς παρέδωσε σορό ομήρου στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα

Η Χαμάς παρέδωσε απόψε στον Ερυθρό Σταυρό τη σορό ενός από τους τέσσερις τελευταίους ομήρους στη Γάζα, στο πλαίσιο συμφωνίας κατάπαυσης πυρός με το Ισραήλ. Ο στρατός θα ταυτοποιήσει επίσημα τη σορό, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνονται οι πιθανότητες για de facto διαίρεση της Γάζας

Αυξάνονται οι πιθανότητες διαίρεσης της Γάζας σε ζώνες Ισραήλ και Χαμάς, καθώς οι προσπάθειες για το σχέδιο Τραμπ καθυστερούν, με την ανοικοδόμηση να αφορά κυρίως τα τμήματα υπό ισραηλινό έλεγχο, διατηρώντας τη διαίρεση.
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου και Κούσνερ συζήτησαν τη νέα φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητώντας τις φάσεις της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα και τη μελλοντική αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής.