ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:39
Ukraine-Volodimir Zelenski-Kiev
Shutterstock

Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν έχει αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό από τα σύνορα

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα μιας πλήρους κλίμακας ρωσικής επέμβασης, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε ότι αυτό το ενδεχόμενο έχει πάψει να ισχύει προς το παρόν, αλλά πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.

Η Ρωσία δεν έχει αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό από την περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία αφότου ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την απόσυρση των δυνάμεών της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα σχόλια αυτά απηχούν τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος σημείωσε ότι σημαντικός αριθμός ρωσικών δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού παραμένει στα σύνορα με την Ουκρανία, έπειτα από αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία που σήμανε συναγερμό σε δυτικές πρωτεύουσες.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα μιας πλήρους κλίμακας ρωσικής επέμβασης, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε ότι αυτό το ενδεχόμενο έχει πάψει να ισχύει προς το παρόν, αλλά πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.

Ο Ζελένσκι υπογράμμισε εξάλλου ότι αναμένει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το Κίεβο δεν αναμένει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, να οδηγήσει σε ένα Σχέδιο Δράσης για μια Ένταξη (MAP) της Ουκρανίας στον οργανισμό, διότι ορισμένα κράτη μέλη ανησυχούν ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τη Ρωσία.

«Όσον αφορά τα εμπόδια, δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες χώρες μεταξύ των συμμάχων που οδηγούνται από τη λογική να μην προκαλέσουν τη Ρωσία και πιστεύουν ότι το να καθόμαστε και να μην κάνουμε τίποτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατάμε τη Ρωσία ήρεμη», δήλωσε ο Ντμίτρο Κούλεμπα στο κανάλι Ukraine 24.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κριστίν Λαγκάρντ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ: Η ΕΕ πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο για τα ρωσικά assets

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε ότι κάθε απόφαση της ΕΕ για αξιοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας πρέπει να συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο. Η ΕΕ αναζητά τρόπους στήριξης της άμυνας της Ουκρανίας.
Σημαίες ΗΠΑ Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 5.000 Κουβανοί πολεμούν υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε από τους διπλωμάτες να καταψηφίσουν ψήφισμα του ΟΗΕ για το εμπάργκο στην Κούβα, επικαλούμενη στήριξη της Κούβας στη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία, σύμφωνα με εσωτερικό τηλεγράφημα.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί σε επίθεση στο Μπέλγκοροντ - Drone έπληξε μαιευτήριο στο Σούμι

Δύο νεκροί από ουκρανικό πλήγμα στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό. Ο Ζελένσκι καταγγέλλει επίθεση κατά μαιευτηρίου στη Σούμι χωρίς θύματα.
opla-weapon
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιά για Τσεχία η διακοπή αποστολής πυρομαχικών στην Ουκρανία

Ο Τσέχος πρόεδρος προειδοποιεί ότι ο τερματισμός της τσεχικής πρωτοβουλίας για αποστολή πυρομαχικών στην Ουκρανία θα βλάψει τόσο τη χώρα του όσο και την άμυνα του Κιέβου, με το κόμμα ANO να κερδίζει τις εκλογές και να απειλεί το πρόγραμμα.
Ουκρανικός στρατός μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Με ουκρανικούς πυραύλους οι πρόσφατες επιθέσεις στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι στις πρόσφατες ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές υποδομές χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά πύραυλοι και προϊόντα ουκρανικής κατασκευής, όχι μόνο drones, επισημαίνοντας τη σημασία της εγχώριας τεχνολογίας.