ΓΔ: 2487.74 0.61% Τζίρος: 88.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:43:36
Φώτο: Shutterstock

Ξεκίνησε η απόσυρση του ρωσικού στρατού από τα σύνορα με την Ουκρανία

Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε από την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, έπειτα από στρατιωτική άσκηση στην περιοχή με την συμμετοχή 10.000 στρατιωτών.

Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την αποχώρησή του από τις συνοριακές ζώνες της Ουκρανίας, όπου οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε προκεχωρημένες θέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας υψηλή διεθνή ένταση και την αντίδραση των δυτικών δυνάμεων.

«Αυτήν την στιγμή, οι μονάδες και οι στρατιωτικοί μας σχηματισμοί κατευθύνονται προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια, φορτώνουν τα αποβατικά πλοία, τις σιδηροδρομικές πλατφόρμες και τα μεταγωγικά αεροσκάφη», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, όπως μετέδωσε το Ria Novosti.

Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε από την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, έπειτα από στρατιωτική άσκηση στην περιοχή με την συμμετοχή 10.000 στρατιωτών.

Στις 23 Απριλίου, οι δυνάμεις του νότιου στρατιωτικού τομέα και οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις που συμμετείχαν στις ασκήσεις άρχισαν να επιστρέφουν στους τόπους μόνιμης ανάπτυξης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Παρών χθες τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Κριμαία, ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την αποχώρηση από την 23η Απριλίου και μέχρι την 1η Μαΐου δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί στην Κριμαία και τη δυτική Ρωσία για «αιφνιδιαστικές ασκήσεις επαλήθευσης της ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ουκρανικά πλήγματα και διακοπή ρεύματος στην Κριμαία

Τρεις νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις με drones σε ρωσικές περιοχές, διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, όπου ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης έκανε λόγο για απόπειρα πανικού και δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές επιθέσεις: Τρεις νεκροί στη Ρωσία, διακοπή ρεύματος στην Κριμαία

Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις με drones σε Μπέλγκοροντ και Νίζνι Νόβγκοροντ στη Ρωσία, ενώ διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε πόλη της Κριμαίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρός και πάνω από 300 αναχαιτισμένα drones στη Μπέλγκοροντ

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και μία γυναίκα τραυματίστηκε από ουκρανική επίθεση με drones στη Μπέλγκοροντ της Ρωσίας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι αναχαίτισε πάνω από 300 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρή από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο, Ουκρανία

Ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο προκάλεσε τον θάνατο μιας 56χρονης γυναίκας, ενώ ζημιές υπέστησαν τέσσερα σπίτια, ένα κατάστημα και ένα βοηθητικό κτίσμα. Πυρκαγιές ξέσπασαν στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 9 νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν μετά από ρωσικές επιθέσεις στη νότια και κεντρική Ουκρανία, με τους περισσότερους νεκρούς σε Κριβί Ριχ και Νικόπολη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.