ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shuttestock

Μισέλ: Δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας

«Εδώ και κάποιους μήνες οι εντάσεις στη Μεσόγειο μας έχουν ανησυχήσει πολύ. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον ασφάλειας, ευημερίας και σταθερότητας» σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και ερωτηθείς εάν αναμένει, σε συνέχεια της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως αναφέρει η «Echo», o Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι «εδώ και κάποιους μήνες οι εντάσεις στη Μεσόγειο μας έχουν ανησυχήσει πολύ. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον ασφάλειας, ευημερίας και σταθερότητας, στο οποίο η Τουρκία παίζει έναν ρόλο σε επίπεδο περιφερειακό και δη στη Λιβύη, στη Συρία και στον Καύκασο. Από την πλευρά μου, εστίασα στο να μεταφέρουμε το μήνυμα της ΕΕ με τρόπο πειστικό».

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι πως τόσο εγώ όσο και η Ούρσουλα ήμασταν πολύ σαφείς. Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε μία θετική ατζέντα με την Τουρκία υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα διατηρήσει και θα ενισχύει την αποκλιμάκωση απέναντι στην ΕΕ και στα κράτη-μέλη της».

Αναφορικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πιστοποιητικό και όχι για ένα διαβατήριο, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ επιθυμεί να εργαστεί προς «την κατεύθυνση ενός κοινού ψηφιακού πιστοποιητικού, ώστε να υπάρχει συνοχή σε επίπεδο ΕΕ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ενίσχυση στρατηγικής συνεργασίας ΕΕ - Τουρκίας σε οικονομία και ασφάλεια

Τουρκία και ΕΕ επιβεβαίωσαν, μέσω κοινής ανακοίνωσης μετά από συνάντηση στην Άγκυρα, τη βούλησή τους για ενίσχυση συνεργασίας σε οικονομία, ασφάλεια και εξωτερική πολιτική, με έμφαση στη στρατηγική σημασία αυτής της σχέσης.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Κ. Κάλας και Επιτρόπων με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν

Η Κάγια Κάλας συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου συζήτησαν για ΕΕ-Τουρκία, ασφάλεια, μετανάστευση, ενέργεια, τις εξελίξεις σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή, καθώς και τη σημασία της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ.
Γουόπκε Χούκστρα προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χούκστρα: «Είμαστε 27 χώρες, τέλος – Σαφές μήνυμα στην Τουρκία»

Αυστηρά μηνύματα έστειλαν Χούκστρα και Παναγιώτου προς την Τουρκία για τον αποκλεισμό της Κύπρου από προπαρασκευαστικές συναντήσεις της COP31, ζητώντας καθολική συμμετοχή των κρατών μελών και άμεση αντίδραση της ΕΕ αν επαναληφθεί.
Σταύρος Παπασταύρου συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Όχι σε αποκλεισμό της Κύπρου από την COP31 από Τουρκία

Στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος ΕΕ στο Λουξεμβούργο συμμετέχει ο Στ. Παπασταύρου, συζητώντας προκλήσεις κλιματικής κρίσης, ανθεκτικότητα υδάτων και τις πρωτοβουλίες Ελλάδας για την προστασία και διαχείριση νερού.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός αγνόησε καρτέλ και Τουρκία στη Σύνοδο

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αποδίδει την ακρίβεια μόνο στον πόλεμο στο Ιράν, αγνοώντας τα καρτέλ και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Έθεσε ερωτήματα για τον υψηλό πληθωρισμό και την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων.