ΓΔ: 2607.72 -0.62% Τζίρος: 254.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:07:36
Φώτο: Shutterstock

Έτοιμος να παραιτηθεί εμφανίζεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζ. Κόντε

Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Ιταλό πρωθυπουργό θα επισκεφθεί αύριο τον πρόεδρο της χώρας, Σ. Ματαρέλα, στοχεύοντας να λάβει εκ νέου εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να κάνει γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί, αύριο νωρίς το πρωί, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως μεταδίσουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στην συνέχεια, ο Κόντε, όπως διαρρέει, θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, για να ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του στον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αρχικά, τα ιταλικά τηλεοπτικά κανάλια και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων είχαν μεταδώσει οτι ο Κόντε θα αποφάσιζε να υποβάλει παραίτηση απόψε.

Στόχος του Ιταλού πρωθυπουργού είναι να λάβει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ματαρέλα, με πιθανή στήριξη και μέρους του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, του Ματέο Ρέντσι, όπως και ορισμένων βουλευτών και γερουσιαστών που ανήκουν στο κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η παύση της Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι υπογράμμισε ότι η παύση της Συμφωνίας Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας, αλλά αποτελεί οργανωτικό και προληπτικό μέτρο για την εθνική ασφάλεια, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς την Ισπανία.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ καταγράφηκε στην Τοσκάνη της Ιταλίας

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην Τοσκάνη με επίκεντρο κοντά στην Πίζα. Δεν υπάρχουν τραυματίες, το εστιακό βάθος ήταν 7 χλμ. Εκκενώθηκαν δημαρχείο και δικαστήρια, καθώς και διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό ζήτημα

Συνεχίζεται η κόντρα Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες τόνισε ότι πολλές χώρες, μεταξύ τους και η Ιταλία, δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς σε κρίσεις, όπως αυτές στη Λαμπεντούζα.
Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμά συγχαρητήρια του ΑΠΘ στον Πέτρο Γκαϊδατζή για το χρυσό στην κωπηλασία

Το ΑΠΘ συγχαίρει τον φοιτητή Ιατρικής Πέτρο Γκαϊδατζή για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Βαρέζε, ενώ επόμενοι στόχοι του είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι Μεσογειακοί Αγώνες.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σε συναγερμό 25 πόλεις σήμερα λόγω καύσωνα και κινδύνου πυρκαγιάς

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία σε ύψιστη επιφυλακή σε 25 πόλεις λόγω καύσωνα. Πυροσβεστική σε ετοιμότητα σε Μπολώνια και Σαρδηνία. Προβλήματα λειψυδρίας σε πάνω από 100 δήμους, περιορισμοί στη χρήση νερού σε περιοχές της χώρας.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μεσόγειος: Έλεγχος ευρωπαϊκής δύναμης σε τάνκερ του ρωσικού στόλου

Ιταλική αποστολή στη Μεσόγειο σταμάτησε για έλεγχο το δεξαμενόπλοιο Toa Payoh, που ανήκει σε ρωσικό “σκιώδη στόλο” και υπόκειται σε κυρώσεις. Το πλοίο έπλεε με σημαία Καμερούν προς Κωνσταντινούπολη, χωρίς να ανακοινωθεί κράτηση.