ΓΔ: 2608.44 -0.59% Τζίρος: 320.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε η Βουλή στην κυβέρνηση Κόντε 

Την αποχή επέλεξαν τα μέλη του κόμματος «Ζωντανή Ιταλία» του Ματέο Ρέντσι, ενώ αύριο πραγματοποιείται η κρίσιμη ψηφοφορία στη Γερουσία. 

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έλαβε απόψε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή της Ρώμης, καθώς 321 βουλευτές υπερψήφισαν την κυβέρνηση, 259 την καταψήφισαν και 27 απείχαν από την ψηφοφορία.

Όπως είχαν ήδη κάνει γνωστό, τα μέλη του κόμματος "Ζωντανή Ιταλία", του Ματέο Ρέντσι, επέλεξαν την αποχή και το ίδιο ενδέχεται να συμβεί αύριο στην Γερουσία.

Ως γνωστόν, η αυριανή ψήφος των γερουσιαστών θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της κυβέρνησης Κόντε. Τις τελευταίες ώρες, πολλοί αναλυτές θεωρούν πιθανό ότι η κυβερνητική συμμαχία θα καταφέρει να εξασφαλίσει και αύριο την μάχη της Γερουσίας, χωρίς όμως, να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία των εκατόν εξήντα ενός ψήφων.

Η κρίση στην ιταλική κυβέρνηση ξεκίνησε όταν δύο υπουργοί που ανήκουν στο κόμμα του Ρέντσι υπέβαλαν την παραίτησή τους, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σημαντικό μέρος της κόντρας με τον Κόντε οφείλεται στην χρήση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάπτυξης που θα λάβει η χώρα και ανέρχονται στο επίπεδο των 200 δισ. ευρώ. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η παύση της Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι υπογράμμισε ότι η παύση της Συμφωνίας Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας, αλλά αποτελεί οργανωτικό και προληπτικό μέτρο για την εθνική ασφάλεια, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς την Ισπανία.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ καταγράφηκε στην Τοσκάνη της Ιταλίας

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στην Τοσκάνη με επίκεντρο κοντά στην Πίζα. Δεν υπάρχουν τραυματίες, το εστιακό βάθος ήταν 7 χλμ. Εκκενώθηκαν δημαρχείο και δικαστήρια, καθώς και διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό ζήτημα

Συνεχίζεται η κόντρα Ισπανίας-Ιταλίας για το μεταναστευτικό. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες τόνισε ότι πολλές χώρες, μεταξύ τους και η Ιταλία, δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς σε κρίσεις, όπως αυτές στη Λαμπεντούζα.
Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμά συγχαρητήρια του ΑΠΘ στον Πέτρο Γκαϊδατζή για το χρυσό στην κωπηλασία

Το ΑΠΘ συγχαίρει τον φοιτητή Ιατρικής Πέτρο Γκαϊδατζή για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Βαρέζε, ενώ επόμενοι στόχοι του είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και οι Μεσογειακοί Αγώνες.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σε συναγερμό 25 πόλεις σήμερα λόγω καύσωνα και κινδύνου πυρκαγιάς

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία σε ύψιστη επιφυλακή σε 25 πόλεις λόγω καύσωνα. Πυροσβεστική σε ετοιμότητα σε Μπολώνια και Σαρδηνία. Προβλήματα λειψυδρίας σε πάνω από 100 δήμους, περιορισμοί στη χρήση νερού σε περιοχές της χώρας.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μεσόγειος: Έλεγχος ευρωπαϊκής δύναμης σε τάνκερ του ρωσικού στόλου

Ιταλική αποστολή στη Μεσόγειο σταμάτησε για έλεγχο το δεξαμενόπλοιο Toa Payoh, που ανήκει σε ρωσικό “σκιώδη στόλο” και υπόκειται σε κυρώσεις. Το πλοίο έπλεε με σημαία Καμερούν προς Κωνσταντινούπολη, χωρίς να ανακοινωθεί κράτηση.