ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Ντόναλντ Τραμπ εκδήλωση

Ο Τραμπ σχεδιάζει να ανακοινώσει πως θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024

Περί το 47% των Αμερικανών θα τασσόταν υπέρ της συμμετοχής του Τραμπ στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Ο Τραμπ συνεχίζει να καταγγέλλει, χωρίς να έχει παρουσιάσει αποδείξεις, πως διαπράχθηκε νοθεία.

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μελετά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2024 και ενδέχεται να το ανακοινώσει την ημέρα της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, την 20ή Ιανουαρίου 2021, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Daily Beast, επικαλούμενος ενημερωμένες πηγές.

Ο Τραμπ συζητά με συμβούλους και έμπιστα πρόσωπα το συγκεκριμένο σχέδιο παρότι ως τις εκλογές αυτές μένουν σχεδόν τέσσερα χρόνια, κατά το δημοσίευμα. Περί το 47% των Αμερικανών θα τασσόταν υπέρ της συμμετοχής του Τραμπ στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου HarrisX για λογαριασμό της εφημερίδας The Hill.

Ο Τραμπ συνεχίζει να μην αναγνωρίζει ως σήμερα την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και να καταγγέλλει, χωρίς να έχει παρουσιάσει αποδείξεις, πως διαπράχθηκε νοθεία.

Οι αμερικανικές πολιτείες θα πρέπει να επικυρώσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών ως τη 12η Δεκεμβρίου. Τα μέλη του εκλεκτορικού σώματος θα ψηφίσουν στις πολιτείες τους τη 14η Δεκεμβρίου. Την 6η Ιανουαρίου 2021, σε συνεδρίαση της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου, θα καταμετρηθούν οι ψήφοι των εκλεκτόρων και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα. Την 20ή Ιανουαρίου, ο εκλεγμένος πρόεδρος θα ορκιστεί και θα αναλάβει την εξουσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Δεν βιαζόμαστε» για συμφωνία με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε μέσω Truth Social ότι έχει «όλον τον χρόνο» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει πίεση σε αντίθεση με το Ιράν και πως συμφωνία θα υπάρξει μόνο αν εξυπηρετεί τα αμερικανικά και παγκόσμια συμφέροντα.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αναμένει στήριξη ΗΠΑ για πλήγμα κατά Ιράν, λέει ο Υπ. Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δηλώνει πως η χώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, περιμένοντας το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για να πλήξει καθορισμένους στόχους και να εξαλείψει τη δυναστεία Χαμενεΐ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «ΗΠΑ έχουν τον πλήρη έλεγχο» των Στενών του Ορμούζ

Ο Τραμπ υποστήριξε πως οι ΗΠΑ έχουν «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ, που είναι «ερμητικά κλειστά» μέχρι να υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, τονίζοντας ότι κανένα πλοίο δεν κινείται χωρίς έγκριση. Ακόμη, σχολίασε την ηγεσία του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ισχυρισμοί Τραμπ για νοθεία εντείνουν τη δυσπιστία στους ψηφοφόρους

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos δείχνει ότι η μακρόχρονη εκστρατεία του Τραμπ κατά της εμπιστοσύνης στις εκλογές έχει επηρεάσει σημαντικά το αμερικανικό κοινό, με τους Ρεπουμπλικανούς να πιστεύουν κυρίως στη νοθεία, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τη χαλάρωση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Σκοτ Μπέσεντ υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την αναστολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο ως τις 16 Μαΐου, επικαλούμενος τον αντίκτυπο του πολέμου κατά του Ιράν στις τιμές πετρελαίου.