ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο shutterstock

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το πακέτο στήριξης της οικονομίας

Μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει αν ένα νομοσχέδιο θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν «συνέχισαν να γεφυρώνουν τις διαφορές τους» σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, σχετικά με την έγκριση ενός νέου πακέτου βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, όπως έγραψε ο εκπρόσωπος της Πελόσι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η ίδια πιστεύει πως μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει αν ένα νομοσχέδιο παροχής κινήτρων για την αμερικανική οικονομία θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όπως έγραψε ο Ντρου Χάμιλ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η Πελόσι και ο Μνούτσιν θα μιλήσουν και πάλι σήμερα, ενώ η προπαρασκευαστική δουλειά για το ίδιο ζήτημα θα συνεχιστεί «όλη την ημέρα». 

Η Πελόσι είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι διαφορές παρέμειναν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά του κορονοϊού, εκδηλώνοντας ωστόσο την αισιοδοξία της για το ενδεχόμενο ψήφισης ενός νομοσχεδίου πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών. Όπως είχε επισημαίνει η ίδια, για να δρομολογηθεί μία τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση η επίτευξη μιας συμφωνίας μέχρι σήμερα το βράδυ.

Ο Λευκός Οίκος έχει προτείνει τη χορήγηση ενός οικονομικού πακέτου ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που παλεύουν με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού. Η Πελόσι υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή υστερεί σε μία σειρά προβλέψεων. Μεταξύ αυτών και η λήψη μέτρων για τη φορολογία των φτωχών ανθρώπων, τη χορήγηση βοήθειας σε πολιτειακές κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις, την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη χορήγηση βοήθειας για την καταβολή ενοικίου. Η ίδια επιμένει στην απαίτησή της για χορήγηση βοήθειας οικονομικού ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2025 ο Τραμπ προχώρησε σε αγοραπωλησίες πόρων αμερικανικών εταιρειών

Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ συνδέεται το 2025 με μεγάλες οικονομικές συναλλαγές, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, με εταιρείες όπως Amazon, Apple, Microsoft, Uber, Nvidia και Boeing.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Θετικό κλίμα στην πρώτη μέρα συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις ΗΠΑ

Θετικές και παραγωγικές ήταν οι συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου για την κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, με την ελπίδα για περαιτέρω πρόοδο.
Σημαίες ΗΠΑ Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Αβάνα: Επίσκεψη αμερικανικής αντιπροσωπείας υπό τον διευθυντή της CIA

Αμερικανική αντιπροσωπεία με τον διευθυντή της CIA επισκέφθηκε την Αβάνα και συζήτησε με Κουβανούς αξιωματούχους για ενίσχυση της συνεργασίας στην ασφάλεια, ενώ η Κούβα τόνισε πως δεν απειλεί τις ΗΠΑ.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο Μάικλ Μπανκς, επικεφαλής της συνοριοφυλακής ΗΠΑ

Ο αρχηγός της Συνοριοφυλακής των ΗΠΑ, Μάικλ Μπανκς, υπέβαλε την παραίτησή του, δηλώνοντας ότι τα σύνορα της χώρας είναι πλέον πιο ασφαλή. Ο Μπανκς είχε διοριστεί στη θέση αυτή τον Ιανουάριο του 2025 από τον Ντόναλντ Τραμπ.
πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Νέα διακοπή ρεύματος – Σκέψεις για αμερικανική βοήθεια 100 εκ.

Η Κούβα αντιμετωπίζει σοβαρή διακοπή ρεύματος στην ανατολική της πλευρά και εξετάζει πρόταση αμερικανικής βοήθειας ύψους 100 εκατ. δολαρίων, με διανομή από την Καθολική Εκκλησία και όχι μέσω της κυβέρνησης.