ΓΔ: 2274.91 -1.04% Τζίρος: 9.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:43:43
Φωτο shutterstock

Πακέτο 500 δισ. δολαρίων ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ

Με τις διαπραγματεύσεις για ένα πιο ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πιέσεις για την ανάληψη δράσης.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ δήλωσε χθες, πως το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για ένα στοχευμένο πακέτο βοήθειας, οικονομικού ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει προβλέψεις του ίδιου τύπου με αυτά που έχουν απορρίψει οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι στοχεύουν στην έγκριση οικονομικής βοήθειας κατά των συνεπειών εξάπλωσης της COVID-19 στο επίπεδο των τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με τις διαπραγματεύσεις για ένα πιο ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών (3η Νοεμβρίου) να πλησιάζει, τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πιέσεις για την ανάληψη δράσης, ώστε να βοηθήσουν τους Αμερικανούς για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 214.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, με καταστροφικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία.

Το Κογκρέσο ενέκρινε οικονομική βοήθεια 3 τρισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών εξάπλωσης του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης και της βοήθειας για τους ανέργους, την άνοιξη.

Οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι περισσότερη βοήθεια είναι απαραίτητη τώρα, αλλά εμφανίζονται να απέχουν ακόμη πολύ μεταξύ τους. Με τους ηγέτες των Δημοκρατικών που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν τη Γερουσία να ανταλλάσσουν φραστικά πυρά, μία δικομματική συμφωνία κατά των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού δε φαίνεται πιθανή μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ ξενάγησε τον Τραμπ σε μυστικό κήπο στο Πεκίνο

Μετά τις συνομιλίες για εμπόριο, Ταϊβάν και Ιράν, ο Σι Τζινπίνγκ ξενάγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στα αιωνόβια δέντρα του Ζονγκνανχάι, όπου ο Τραμπ εντυπωσιάστηκε μαθαίνοντας πως κάποια έχουν ηλικία 1.000 ετών.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ από Πεκίνο: Μιλά για «φανταστικές» συμφωνίες με Κίνα-ΗΠΑ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε «φανταστικές» εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα και βοήθεια για το Στενό του Ορμούζ μετά τη συνάντησή του με τον Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο, επιδιώκοντας περιορισμό των εντάσεων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2025 ο Τραμπ προχώρησε σε αγοραπωλησίες πόρων αμερικανικών εταιρειών

Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ συνδέεται το 2025 με μεγάλες οικονομικές συναλλαγές, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, με εταιρείες όπως Amazon, Apple, Microsoft, Uber, Nvidia και Boeing.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Θετικό κλίμα στην πρώτη μέρα συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις ΗΠΑ

Θετικές και παραγωγικές ήταν οι συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου για την κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, με την ελπίδα για περαιτέρω πρόοδο.
Σημαίες ΗΠΑ Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Αβάνα: Επίσκεψη αμερικανικής αντιπροσωπείας υπό τον διευθυντή της CIA

Αμερικανική αντιπροσωπεία με τον διευθυντή της CIA επισκέφθηκε την Αβάνα και συζήτησε με Κουβανούς αξιωματούχους για ενίσχυση της συνεργασίας στην ασφάλεια, ενώ η Κούβα τόνισε πως δεν απειλεί τις ΗΠΑ.