ΓΔ: 2226.2 0.19% Τζίρος: 37.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:20:41
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
Θέα του Παρισιού με τον Πύργο του Άιφελ και τον ποταμό Σηκουάνα στο φόντο.

Υπό κράτηση ακόμη ένας ύποπτος για την επίθεση στο Charlie Hebdo

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές ερεύνησαν δύο κατοικίες που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσε ο κύριος ύποπτος στο Σερζί και στο Παντέν, στα προάστια του Παρισιού.

Ένας πρώην συγκάτοικος του κύριου υπόπτου για την επίθεση με μπαλτά που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, στο Παρίσι μπροστά από τα παλιά γραφεία της Charlie Hebdo, τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση στη διάρκεια της νύκτας, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστική πηγή.

Ο κύριος ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία στην πλατεία της Βαστίλης λίγο μετά την επίθεση που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι ένας 18χρονος που έχει γεννηθεί στο Πακιστάν και έφθασε στη Γαλλία πριν από τρία χρόνια, όταν ήταν ακόμη ανήλικος.

Αντίθετα το καθεστώς προσωρινής κράτησης ήρθη στη διάρκεια της νύκτας για έναν δεύτερο ύποπτο, έναν 33χρονο Αλγερινό. Ο άνδρας αυτός, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον τόπο της επίθεσης, «απαλλάχθηκε από τις υποψίες», διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με πηγή που παρακολουθεί την υπόθεση, ο 33χρονος Αλγερινός «έλεγε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας, πως ακολούθησε τον δράστη και πως στη συνέχεια απειλήθηκε απ' αυτόν και όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα».

Έτσι παραμένουν επτά αυτοί που βρίσκονται σήμερα το πρωί υπό προσωρινή κράτηση, ανάμεσά τους πέντε άνδρας που βρίσκονταν σε μία από τις κατοικίες που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσε ο κύριος ύποπτος, στο Παντέν, κοντά στο Παρίσι.

Ερευνήθηκαν δύο κατοικίες που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσε ο κύριος ύποπτος στο Σερζί και στο Παντέν, στα προάστια του Παρισιού. Η χθεσινή επίθεση σημειώθηκε ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δίκη για τη φονική επίθεση εναντίον της γαλλικής εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας τον Ιανουάριο 2015.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Το Ιράν οφείλει σημαντικές παραχωρήσεις για ειρήνη

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό τόνισε πως το Ιράν πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές παραχωρήσεις και να αλλάξει στάση προκειμένου να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη και να λήξει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΟΗΕ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα συνομιλήσω με Ιράν για λύση και άνοιγμα Στενών Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τις ιρανικές αρχές για να βρεθεί λύση στην αύξηση των τιμών καυσίμων και να προωθήσει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ελπίζοντας σε πρόοδο τις επόμενες μέρες.
Λογιστικό λογισμικό επιχείρησης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο: Ισχυρές εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας με τζίρο 3,3 δισ.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ανέλυσε τις ελληνογαλλικές εμπορικές σχέσεις, υπογραμμίζοντας τους ιστορικούς δεσμούς και τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι βασικός εταίρος της Ελλάδας με εμπορικό όγκο 3,3 δισ. ευρώ το 2025.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κοινό όραμα με Γαλλία για στρατηγικά αυτόνομη και ισχυρή Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε για το δείπνο προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, τονίζοντας την ελληνογαλλική συνεργασία και το κοινό όραμα για μια Ευρώπη με στρατηγική αυτονομία και ισχυρότερη διεθνή παρουσία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία, ισχυρός άξονας στη Μεσόγειο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων, νέα μέτρα στήριξης 500 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήσεις Ταμείου Ανάκαμψης, κοινωνικές δράσεις και σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους.