ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Υποβαθμίζει την εκτίμηση για την ύφεση του 2020 η κεντρική τράπεζα

Προβλέπεται ότι η ύφεση θα φθάσει στο 8,7%, τη χειρότερη «επίδοση» μετά τον πόλεμο, αλλά θα είναι καλύτερη από την αρχική πρόβλεψη για ύφεση στο10,3%.

Η γαλλική οικονομία θα συρρικνωθεί το 2020 λιγότερο από ό,τι αναμενόταν πριν από λίγους μήνες, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα και η καταναλωτική δαπάνη ανέκαμψαν μετά την έξοδο της χώρας από την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, όπως ανέφερε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Στην τριμηνιαία έκθεσή της, η γαλλική κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι η δραστηριότητα κινείται τώρα σε επίπεδο 5% χαμηλότερο από τα κανονικά, κάτι που σημαίνει μία εκτίναξη του ΑΕΠ της χώρας κατά 16% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, μετά την πρωτοφανή πτώση του κατά 13,8% στο δεύτερο τρίμηνο. Έτσι, η γαλλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8,7% για το σύνολο του 2020, που θα είναι η χειρότερη ύφεση μετά τον πόλεμο, αλλά μικρότερη από το 10,3% που αναμενόταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Γαλλίας.

Για το 2021 και το 2022, αναμένονται ρυθμοί ανάπτυξης 7,4% και 3%, αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι η δραστηριότητα θα έχει καλύψει πλήρως όλο το χαμένο έδαφος στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ: «Καμία ξένη ανάμιξη δεν θα ανεχθεί η Γαλλία»

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζ.-Ν. Μπαρό ξεκαθάρισε πως το Παρίσι δεν θα ανεχθεί καμία απόπειρα ξένης παρέμβασης στις προσεχείς εκλογές, απαντώντας στις επικρίσεις του Μελανσόν για ανεπαρκή κυβερνητική αντίδραση απέναντι σε ρωσικές παρεμβάσεις.
Έλον Μασκ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή σύγκρουση της ηγέτιδας των Οικολόγων Γαλλίας με τον Ίλον Μασκ

Η επικεφαλής των Οικολόγων Μαρί Τοντελιέ απάντησε στον Ίλον Μασκ ότι δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού, υπερασπιζόμενη την άποψή της για ενδεχόμενο κλείσιμο του Χ κατά τις εκλογές, λόγω κινδύνου ξένων παρεμβάσεων.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Απαράδεκτη η απέλαση Ρωσίδας δημοσιογράφου από τη Γαλλία

Το ρωσικό ΥΠΕΞ επέκρινε ως απαράδεκτη την απέλαση της Ρωσίδας δημοσιογράφου Ξένια Φιόντοροβα από τη Γαλλία, την οποία η Γαλλία κατηγορεί για προώθηση ρωσικής παραπληροφόρησης ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2025.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ενδείξεις ρωσικής παρέμβασης πριν τις προεδρικές εκλογές

Λίγους μήνες πριν τις προεδρικές στη Γαλλία, η ρωσική ανάμειξη αυξάνεται αν και παραμένει λιγότερο ορατή. Η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο αντιμετώπισης, με την αριστερά να ζητά ένταξη και πλατφορμών όπως TikTok και X.
Υπογραφή συμφωνίας GSI
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η είσοδος της Meridiam στον GSI δίνει ώθηση στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η είσοδος του γαλλικού επενδυτικού ομίλου ως πλειοψηφικού μετόχου της GSI, η στρατηγική συμφωνία με τη Nexans και η διατήρηση του ΑΔΜΗΕ στον ρόλο του στρατηγικού μετόχου δημιουργούν νέα δεδομένα για ένα από τα πλέον εμβληματικά ενεργειακά έργα της Ανατολικής Μεσογείου.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Γκαμπριέλ Ατάλ: Έπεσα θύμα ρωσικής κυβερνοεπίθεσης

Στόχος ρωσικής παρέμβασης έγινε ο Γκαμπριέλ Ατάλ, πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας για το 2027, όπως ενημέρωσαν οι αρχές, επιβεβαιώνοντας απόπειρα αποσταθεροποίησής του μέσω διαδικτύου.