ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτό: ΑΠΕ

Η Γαλλία αναμένει την εμφάνιση πιο σοβαρών κρουσμάτων τις επόμενες 15 ημέρες

Ο υπουργός Υγείας ωστόσο είπε πως η Γαλλία έχει άλλα μέσα να καταπολεμήσει τον ιό, ανάμεσά τους και τα τεστ. Στους 30.686 έχουν φθάσει οι νεκροί στη χώρα.

Η Γαλλία θα πρέπει να παραμένει σε επαγρύπνηση καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, γεγονός που συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Ο Βεράν ωστόσο απέκλεισε την ανάγκη να επιβληθεί ένα νέο εθνικό lockdown δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι η Γαλλία έχει άλλα μέσα να καταπολεμήσει τον ιό, ανάμεσά τους και τα τεστ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ένα γενικευμένο lockdown. Το lockdown ήταν το καπάκι σε μια κατσαρόλα που ξεχείλιζε», σχολίασε.

Οι υγειονομικές αρχές χθες ανέφεραν 8.975 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σχεδόν 1.500 περισσότερα από την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των 7.578, που είχε καταγραφεί στις 31 Μαρτίου όταν η Γαλλία βρισκόταν υπό ένα από τα αυστηρότερα καθεστώτα καραντίνας στην Ευρώπη.

Μέχρι χθες ο αριθμός των νεκρών από covid-19 στη Γαλλία ήταν 30.686.

Καθώς η αύξηση των κρουσμάτων σημειώνεται κυρίως σε νέους ανθρώπους, που είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές, μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβαρυνθεί τα γαλλικά νοσοκομεία, τα οποία στα τέλη Μαρτίου ήταν υπερβολικά επιβαρυμένα.

Αλλά μετά την σταθερή μείωση επί μήνες, ύστερα από την κορύφωση στις 14 Απριλίου με 32.292 κρούσματα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων χθες αυξήθηκε κατά 28 φθάνοντας τις 4.671, αύξηση για έκτη συναπτή ημέρα.

«Δεν βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο κύμα επιδημίας με την περασμένη Άνοιξη. Είναι αργότερη η τάση, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Αυτή την εβδομάδα, 55 ασθενείς κατά μέσον όρο νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας κάθε μέρα και αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ στη χώρα μας μηνιαίως είναι 1.500 με 2.000», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σημερινός αριθμός νοσηλευομένων αντανακλά τις μολύνσεις που σημειώθηκαν δύο εβδομάδες νωρίτερα. «Επομένως είναι προφανές ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπάρξει αύξηση, δεν θα είναι μαζική αλλά μολαυταύτα θα υπάρξει αύξηση στον αριθμό των βαριά νοσούντων και των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εξετάστηκε ο αποκλεισμός social media σε κινητά λόγω διαδηλώσεων

Η γαλλική κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να διακόψει την πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο μέσω κινητού σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να αποτρέψει τον συντονισμό διαδηλωτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Άδειο δικαστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Επτά Γάλλοι μέλη του ΙΚ καταδικάστηκαν σε ισόβια στη Βαγδάτη

Δικαστήριο στο Ιράκ καταδίκασε επτά Γάλλους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, επιβάλλοντας στους έξι ισόβια κάθειρξη. Είναι η πρώτη απόφαση σε δίκη 47 ατόμων που μεταφέρθηκαν από τη Συρία τον περασμένο χρόνο.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκπαιδευτικοί θεωρούν ανεπαρκείς τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θεωρούν πως οι νέες μεταρρυθμίσεις για τα σχολεία είναι ανεπαρκείς για να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες των μαθητών, ζητώντας περισσότερες προσλήψεις και μικρότερες τάξεις για καλύτερη εκπαίδευση.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνονται οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στη Γαλλία μετά την επίθεση στην Τραπ

Μεγάλο κύμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων έχει ξεσπάσει στη Γαλλία μετά τη δολοφονία του Πένγκο Μπόσιο Γουάνγκι στο Τραπ από ένοπλο, ενώ σε όλη τη χώρα καταγγέλλεται η εξάπλωση του ρατσιστικού μίσους και δημιουργούνται επιτροπές αυτοάμυνας.
Γαλλική οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η οικονομική εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στο χαμηλότερο από το 2013

Η εμπιστοσύνη των γαλλικών νοικοκυριών έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2013, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, λόγω ανησυχιών για την οικονομική κατάσταση, την ανεργία και τον πληθωρισμό.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να αναταράσσεται πριν τις εκλογές

Ο Μακρόν τόνισε ότι δεν είναι φυσιολογικό η Γαλλία να βρίσκεται σε αναταραχή έξι μήνες πριν τις εκλογές και κάλεσε να μην ξαναδούμε σκηνές χάους. Ευχαρίστησε τις δυνάμεις της τάξης και ζήτησε συλλογική προσπάθεια για ηρεμία.