ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

ΟΗΕ:100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη Συρία

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας μετά την τουρκική εισβολή.

Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη βορειοανατολική Συρία, εκ των οποίων ολοένα και περισσότεροι διαμένουν προσωρινά σε καταφύγια και σχολεία, μετά την έναρξη αυτήν την εβδομάδα της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή, έγινε γνωστό σήμερα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Ο ανθρωπιστικός αντίκτυπος είναι ήδη αισθητός. Υπολογίζουμε ότι 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους», τονίζεται σε μια ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι περισσότεροι έχουν καταφύγει σε άλλες κοινότητες, όμως ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων σπεύδει σε καταφύγια στις πόλεις Αλ Χασάκα και Ταλ Ταμέρ και πολλοί αναζητούν καταφύγιο σε σχολεία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Συζήτηση στον ΟΗΕ για χημικά όπλα στη Συρία και καταγγελίες για το Ισραήλ

Η επικεφαλής του Τμήματος Αφοπλισμού του ΟΗΕ, Ιζούμι Νακαμίτσου, ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για την πρόοδο στην εξάλειψη των χημικών όπλων στη Συρία και τις πρόσφατες αποστολές του OPCW σε σχετικές εγκαταστάσεις.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Άχμαντ αλ Σάρα: Ιστορική παρουσία στη Γ.Σ. η του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο

Ο προσωρινός πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ αλ Σάρα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, πρώτη φορά μετά το 1967 που Σύρος ηγέτης μιλά στη διεθνή σύναξη, σηματοδοτώντας νέα εποχή για τη Δαμασκό.