ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μάικ Τζόνσον ομιλία
Ο Μάικ Τζόνσον σε ομιλία ως Speaker της Βουλής των ΗΠΑ σε δημόσιο χώρο.

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος της Βουλής αβέβαιος για το μέλλον του μετά τις εκλογές

Ο Μάικ Τζόνσον ανέφερε στο Fox News ότι δεν είναι σίγουρος αν θα συνεχίσει την πολιτική καριέρα του αν οι Ρεπουμπλικάνοι χάσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, επιμένοντας πως βασικός του στόχος είναι να τη διατηρήσει.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, σε δηλώσεις του στο Fox News, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την πολιτική, σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι χάσουν τον έλεγχο του Σώματος στις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο. Παράλληλα, τόνισε πως κύριος στόχος του παραμένει η διατήρηση της πλειοψηφίας.

«Αν, Θεός φυλάξοι, χάσουμε την πλειοψηφία ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής από τη Λουιζιάνα.

Ο Τζόνσον έχει επανειλημμένα εκφράσει την πεποίθηση ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα καταφέρουν να διαψεύσουν τις προβλέψεις και να διευρύνουν την πλειοψηφία τους. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απωλειών, επιδιώκοντας να ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών και να συγκεντρώσει δωρεές, επισημαίνοντας ότι μια πλειοψηφία των Δημοκρατικών θα οδηγούσε σε νέα παραπομπή του προέδρου Τραμπ σε δίκη.

Οι τελευταίες τοποθετήσεις του αποτελούν δημόσια παραδοχή ότι υπάρχει ορατό ενδεχόμενο ήττας για το κόμμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Αν ο Θεός έρθει και μου πει, ξέρετε, να γυρίσω πίσω στην πατρίδα μου το Στρίβπορτ και να ξεκινήσω μια επιχείρηση κουρέματος γκαζόν, θα το κάνω με τον ίδιο ενθουσιασμό. Εννοώ, απλώς θέλω να προσφέρω τις καλύτερες υπηρεσίες (…) στον Θεό και τη χώρα μου», είπε, σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου Αΐσα Χάσνι στην πλατφόρμα Χ.

Σε ορισμένες Πολιτείες η διαδικασία της ψηφοφορίας έχει ήδη ξεκινήσει ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Reuters και της Ipsos, το 44% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα ψηφίσει τους Δημοκρατικούς, το 37% τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ το 13% παραμένει αναποφάσιστο. Επιπλέον, το 65% των ενηλίκων δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του προέδρου Τραμπ από την ανάληψη της δεύτερης θητείας του τον Ιανουάριο του 2025, ενώ το 32% εγκρίνει τις ενέργειές του.

Ο Τζόνσον υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί εαυτόν υπεύθυνο για πιθανή απώλεια της πλειοψηφίας: «Αν χάσουμε τη Βουλή, αυτό θα συμβεί επειδή ο κόσμος παραπλανήθηκε», υποστήριξε.

«Ταξιδεύω αδιάκοπα», πρόσθεσε ο Τζόνσον, ο οποίος ανέστειλε τις εργασίες της Βουλής για μετά τις εκλογές. Ο πρόεδρος Τραμπ, από την πλευρά του, συμμετέχει ενεργά σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υποψηφίων σε όλη τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προειδοποίηση πολιτών στη Σαουδική Αραβία μετά τις επιθέσεις στο Ριάντ

Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί τους Αμερικανούς στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε επαγρύπνηση μετά τις επιθέσεις των Χούθι στο αεροδρόμιο Ριάντ, ενώ απαιτείται ειδική άδεια για μεταφορά εκεί από εργαζόμενους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ αδρανούν ενώ ρωσικές επιθέσεις σκοτώνουν πάνω από 70

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τις ΗΠΑ για έλλειψη στήριξης, μετά τη ρωσική επίθεση στην Κραματόρσκ που σκότωσε τουλάχιστον 30, ανεβάζοντας τους νεκρούς σε πάνω από 70 σε δύο μέρες. Επέκρινε επίσης την Ουάσιγκτον για τις οικονομικές σχέσεις με Ρωσία.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «παραγωγικές» συνομιλίες με το Ιράν και δεν σκοπεύουν να επιτεθούν πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι κυρώσεις στα ιρανικά λιμάνια και η διέλευση πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορίες για βασανιστήρια κατά αντιφρονούντων σε Μαδούρο και σύζυγο

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν νέα κατηγορία για «διάπραξη βασανιστηρίων» στον Νικολάς Μαδούρο και τη σύζυγό του, που κρατούνται στη Νέα Υόρκη, επιπλέον των ήδη υπαρχουσών για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Ρούμπιο: Ελλάδα πρότυπο συμμάχου - Θέλουμε ισχυρή Ευρώπη

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο χαρακτήρισε την Ελλάδα «σύμμαχο πρότυπο» των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τη σημασία ισχυρών ευρωπαϊκών εταίρων και τη στενή συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ σε ευρύτερο πλαίσιο ενίσχυσης του ΝΑΤΟ.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Isaias γίνεται ο πρώτος κυκλώνας του φετινού Ατλαντικού

Η τροπική καταιγίδα Isaias ενισχύθηκε στον πρώτο κυκλώνα του Ατλαντικού για φέτος, με ανέμους 130 χλμ/ώρα, κινούμενη βόρεια. Αναμένεται να πλήξει Φλόριντα, Αλαμπάμα ή Μισισιπή το βράδυ Παρασκευής προς Σάββατο.