ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία

ΗΠΑ: Παρακολουθούν υπόθεση θανάτου σε ινστιτούτο πανώλης στη Σιβηρία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν την υπόθεση θανάτου εργαζόμενης σε ρωσικό ερευνητικό ινστιτούτο για την πανώλη, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία. Εξέφρασε εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των αμερικανικών βάσεων.

Στενή παρακολούθηση της υπόθεσης που σχετίζεται με τον θάνατο εργαζόμενης σε εργαστήριο στη Σιβηρία πραγματοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο. Το περιστατικό αφορά ινστιτούτο έρευνας για την πανώλη, ενώ η αμερικανική πλευρά διαβεβαιώνει πως δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

«Παρατηρούμε και το παρακολουθούμε στενά. Δεν θεωρώ ότι αυτό αποτελεί λόγο ανησυχίας», ανέφερε ο Ρούμπιο στους δημοσιογράφους, λίγο πριν την αναχώρησή του για ταξίδι στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε και στην ασφάλεια των αμερικανικών βάσεων, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στις υποδομές της. Η δήλωση αυτή ήρθε μετά τη σύλληψη πέντε ανδρών κοντά σε βρετανική αεροπορική βάση, ως υπόπτων για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Σε ερώτηση για την απομάκρυνση των βομβαρδιστικών B-1 από τη βρετανική βάση, ο Ρούμπιο τόνισε ότι το υπουργείο Άμυνας ανακατανέμει διαρκώς τους πόρους όπου υπάρχει ανάγκη. Επισήμανε παράλληλα ότι δεν θα συνέδεε άμεσα το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας με τη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ επαίνεσε τη συνεργασία των βρετανικών αρχών στην υπόθεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη 70 χωρών στην ατζέντα «Γυναίκες, Ειρήνη & Ασφάλεια»

Σε κοινή δήλωση 72 χωρών και της ΕΕ, με αφορμή τη συζήτηση του ΟΗΕ για «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια», εκφράστηκε η δέσμευση για προστασία και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στις ειρηνευτικές διαδικασίες και λήψη αποφάσεων.
Σημαίες ΗΠΑ Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ στοχεύουν κινεζικά ινστιτούτα σε αμερικανικά πανεπιστήμια

Ο Αμερικανός υπουργός Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ χαρακτήρισε τα Ινστιτούτα Κομφούκιος απειλή για την εθνική ασφάλεια, λέγοντας πως λειτουργούν ως «οργανώσεις εν υπνώσει» σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, παρά τον πολιτιστικό τους ρόλο.
USS Gunston Hall πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Σημάδια επανεκκίνησης των αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν

Οι ΗΠΑ φαίνεται να εξετάζουν ενδεχόμενο νέων βομβαρδισμών στο Ιράν, παρότι η στρατιωτική λύση θεωρείται δύσκολη και για τις δύο πλευρές. Η σύγκρουση περιορίζεται στη θάλασσα, με αποκλεισμούς και ελέγχους σε στρατηγικά σημεία.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιθανά νέα στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράν, μετά θα ασχοληθούμε με την Κούβα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ μπορεί να προχωρήσουν σε νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν και, στη συνέχεια, να ασχοληθούν με την Κούβα, αναθέτοντας στον Μάρκο Ρούμπιο να «κλείσει συμφωνία».
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο γρήγορου τέλους ή εκτόνωσης του πολέμου στο Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ μπορούν να τερματίσουν γρήγορα τον πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα επιδιώξουν ταχεία λύση ή σταδιακή εκτόνωση. Σχολίασε επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία και τη λειτουργία του Starlink.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Εκκενώθηκε η ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον λόγω ύποπτου αντικειμένου

Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στην είσοδο του προξενικού τμήματος της ουκρανικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον. Το κτίριο εκκενώθηκε και η αστυνομία διαπίστωσε ότι το αντικείμενο δεν αποτελούσε απειλή.