ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυρκαγιά σε δάσος

Γαλλία: Νέες εκκενώσεις λόγω πυρκαγιών κοντά στο Μπορντό

Περίπου 8.000 κάτοικοι κοντά στο Μπορντό κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους λόγω νέας αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς στη Ζιρόντ, σύμφωνα με τη νομαρχία. Το μέτωπο παραμένει ισχυρό και απρόβλεπτο, όπως δηλώνει η Πυροσβεστική.

Νέες εντολές εκκένωσης εξέδωσαν οι γαλλικές αρχές, καλώντας περίπου 8.000 κατοίκους δήμων κοντά στην πόλη Μπορντό να απομακρυνθούν λόγω αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς που μαίνεται από την Τετάρτη στη Ζιρόντ της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Η απόφαση αφορά πολλές συνοικίες των δήμων Μαρσπρίμ και Σεστά, που βρίσκονται περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπορντό, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας.

Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πως το πύρινο μέτωπο ενισχύθηκε εκ νέου, δημιουργώντας στροβιλισμούς που το καθιστούν απρόβλεπτο και δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

«Θα είναι άλλη μια δύσκολη νύχτα», ανέφερε ο πυραγός Νικολά Μπραζ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Καταστροφικές πυρκαγιές σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία – Μαζικές εκκενώσεις

Περίπου 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τα ξημερώματα από τα σπίτια τους σε χωριό στα σύνορα Γερμανίας-Βελγίου λόγω πυρκαγιάς. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν σε κέντρο αρωγής σε γειτονικό χωριό.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκκενώθηκαν 1.200 κατασκηνωτές λόγω πυρκαγιάς στο Πα-ντε-Καλαί

Περίπου 1.200 άτομα απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από κατασκήνωση λόγω δύο πυρκαγιών κοντά στα βορειοανατολικά παράλια της Γαλλίας, με τη μία υπό έλεγχο και την άλλη να μαίνεται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ εγκατέλειψαν τη Γαλλική τους βίλα λόγω φωτιάς

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του Αμάλ εγκατέλειψαν το σπίτι τους στο Μπρινιόλ της νότιας Γαλλίας λόγω των πυρκαγιών, εκφράζοντας ανησυχία για την τύχη του σπιτιού τους σε επιστολή προς τον δήμαρχο της περιοχής.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Νέες εκκενώσεις λόγω πυρκαγιών, ανησυχία για υψηλές θερμοκρασίες

Απομακρύνονται άλλοι 4.000 κάτοικοι από Λακανό κοντά στο Μπορντό λόγω φόβου για αναζωπύρωση πυρκαγιάς, παρότι το μέτωπο παραμένει σταθεροποιημένο. Συνολικά, 22.000 άτομα έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή από τις 22 Ιουλίου.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Χρειαζόμαστε νέα δάση ανθεκτικά στην κλιματική αλλαγή

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως πρέπει να φυτευτεί και να ανασυσταθεί ένα νέο, διαφορετικό δάσος που να προσαρμόζεται στην κλιματική αλλαγή, μετά τις πυρκαγιές που έχουν κάψει 1.160.000 στρέμματα στη Γαλλία φέτος.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιές στη Ζιρόντ: Απειλούνται τα άγρια ζώα από φωτιές και απώλεια οικοτόπων

Τα φετινά κύματα πυρκαγιών στη Γαλλία, κυρίως στη Ζιρόντ, προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές στα δάση και εξαιρετικά μεγάλες απώλειες άγριας ζωής, σύμφωνα με ειδικούς και την υπουργό Οικολογικής Μετάβασης.