ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Θάλασσα με βάρκα
Βάρκα στη μέση της απέραντης θάλασσας με έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

Γαλλία: Πάνω από 150 μετανάστες πέρασαν τη Μάγχη, ένας νεκρός σε παραλία

Πάνω από 150 μετανάστες διέσχισαν με φουσκωτό τη Μάγχη την Πέμπτη, σπάζοντας ρεκόρ σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ και τις γαλλικές αρχές, ενώ το σκάφος παρουσίασε προβλήματα αλλά έφτασε στα βρετανικά ύδατα.

Περισσότεροι από 150 μετανάστες διέσχισαν την Πέμπτη τη Μάγχη επιβαίνοντας σε φουσκωτό, σημειώνοντας αριθμό ρεκόρ, σύμφωνα με βρετανικό μέσο ενημέρωσης και στέλεχος των γαλλικών υπηρεσιών διάσωσης. Η τάση αυτή συνοδεύεται από τη χρήση ολοένα και μεγαλύτερων λέμβων.

Το πλοιάριο απέπλευσε από το Μπερκ-σι-Μερ (Πα ντε Καλαί) την ίδια ημέρα που εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα, πιθανότατα Σουδανού, σε παραλία της περιοχής, όπως ανέφερε η εισαγγελία.

Ο σταθμός της Εθνικής Εταιρείας Θαλάσσιας Διάσωσης (SNSM) του Μπερκ επενέβη το πρωί της Πέμπτης και συνόδευσε το σκάφος, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα και μετέφερε περισσότερα από 150 άτομα. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ, σύμφωνα με τον διευθυντή του σταθμού, Ζαν-Μαρκ Λαμπλέν. Παρά τις ζημιές που υπέστη κατά την επιβίβαση, το πλοιάριο κατάφερε να φτάσει μέχρι τα χωρικά ύδατα της Βρετανίας.

Το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association ανέφερε ότι το φουσκωτό είχε μήκος 13 μέτρων και μετέφερε 165 ανθρώπους.

Την ίδια ημέρα, οι βρετανικές αρχές κατέγραψαν την άφιξη τριών σκαφών με συνολικά 366 μετανάστες, δηλαδή κατά μέσο όρο 120 άτομα ανά σκάφος.

Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τον νεκρό άνδρα και εξετάζουν εάν ο θάνατός του σχετίζεται με τον απόπλου ενός σκάφους που νωρίτερα παρέλαβε πολλούς μετανάστες από την παραλία του Μπερκ, σύμφωνα με την εισαγγελέα της Μπουλόν-σιρ-Μερ, Σεσίλ Γκρεσιέρ.

Σύμφωνα με τον Λαμπλέν, οι διακινητές χρησιμοποιούν ολοένα και μεγαλύτερα πλοιάρια για να μεταφέρουν μετανάστες στην Αγγλία. Πριν από δύο εβδομάδες, εντοπίστηκε φουσκωτό που διέπλευσε τη Μάγχη μεταφέροντας 128 ανθρώπους, αριθμός που τότε αποτελούσε ρεκόρ. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας είχε δηλώσει πως τα δίκτυα διακινητών στοιβάζουν σε μη αξιόπλοα σκάφη όλο και περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο.

Από την 1η Ιανουαρίου, στη Βρετανία έχουν φτάσει 13.007 άνθρωποι διαπλέοντας τη Μάγχη με μικρές λέμβους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Επιχείρηση εκκένωσης 8.000 κατοίκων λόγω πυρκαγιάς στο Παραντί

Η πυρκαγιά στο Μπισκαρός της νοτιοδυτικής Γαλλίας εξαπλώνεται προς την Παραντί, με 8.000 νέους κατοίκους να απομακρύνονται, πέραν των 23.000 που έχουν ήδη εκκενώσει. Πέντε ελαφρά τραυματισμένοι πυροσβέστες, κανένα θύμα πολίτης.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αίτημα για ενεργοποίηση πολιτικής προστασίας ΕΕ λόγω πυρκαγιών

Η Γαλλία ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ και αναμένει σύντομα ευρωπαϊκά εναέρια μέσα για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, κυρίως στη Ζιρόντ, σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές πυρκαγιές στη νότια Ευρώπη, εκκενώνονται χιλιάδες κάτοικοι

Ισχυρές δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία λόγω ανέμων και καύσωνα, με χιλιάδες να απομακρύνονται. Τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους. Η φετινή χρονιά είναι η δεύτερη χειρότερη 20ετίας σε καμένες εκτάσεις.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Άνω των 10.000 απομακρύνθηκαν στη νοτιοδυτική Γαλλία λόγω πυρκαγιάς

Πάνω από 10.000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη νοτιοδυτική Γαλλία λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς κοντά στο Μπορντό, που έκαψε 20.000 στρέμματα. Μεγάλες εκτάσεις έχουν ήδη καταστραφεί φέτος στην Ευρώπη λόγω καύσωνα.
Ήλιος και καύσωνας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ υπερβάλλουσας θνησιμότητας στη Γαλλία: 5.764 θάνατοι από καύσωνα

Το πρόσφατο κύμα καύσωνα στη Γαλλία (17/6-2/7) προκάλεσε 5.764 επιπλέον θανάτους, κυρίως σε ηλικιωμένους αλλά και νέους, με τα μισά περιστατικά να καταγράφονται μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με τη Santé publique France.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία-Γαλλία: Μάχη με τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές συνεχίζεται

Πυροσβέστες στην Ισπανία και τη Γαλλία δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ λόγω της ζέστης και της ξηρασίας ο κίνδυνος νέων πυρκαγιών είναι υψηλός. Οι αρχές προειδοποιούν για ανθρώπινη αμέλεια και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.