ΓΔ: 2492.2 0.18% Τζίρος: 260.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εκτόξευση πυραύλων

Το Ιράν: Εκτοξεύσαμε 10 πυραύλους στη στρατιωτική βάση Αζράκ στην Ιορδανία

Το Ιράν εκτόξευσε 10 πυραύλους σε βάση στην Ιορδανία, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης. Ο στρατός της Ιορδανίας ανέφερε την αναχαίτιση οκτώ πυραύλων. Δεν υπήρξαν θύματα. Οι Φρουροί απείλησαν με νέες επιθέσεις κατά ΗΠΑ.

Το Ιράν εκτόξευσε δέκα βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της στρατιωτικής βάσης Αζράκ στην Ιορδανία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, το Αμάν ανέφερε ότι αναχαίτισε οκτώ πυραύλους οι οποίοι είχαν εκτοξευθεί από το Ιράν. Όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιορδανίας «Πέτρα», δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν ότι, εάν η «αμερικανική επιθετικότητα» επαναληφθεί, στο στόχαστρο θα βρεθούν οι στρατιωτικές βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στη Μανάμα μετά τις ιρανικές επιθέσεις και αντιαεροπορικό συναγερμό

Στη Μανάμα του Μπαχρέιν ακούστηκαν εκρήξεις μετά από ιρανικές επιθέσεις, με τις σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού να ηχούν για τρίτη φορά. Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Το στενό του Ορμούζ θα ανοίξει μόνο με τις δικές μας διευθετήσεις

Ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής, Μοχάμεντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, δήλωσε ότι το στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο με ιρανικές ρυθμίσεις και προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως κάθε επίθεση θα απαντηθεί, κορυφώνοντας την ένταση μεσούσης της διένεξης στη Μέση Ανατολή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση ΗΠΑ-Ιράν: Νεκροί Ιρανοί στρατιώτες, απειλές Τραμπ, άνοδος πετρελαίου

Ο Τραμπ ανακοίνωσε το τέλος του συμφώνου ειρήνης με το Ιράν και προειδοποίησε για νέα αμερικανικά πλήγματα μετά τις ιρανικές επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο, ενώ αυξάνονται οι εντάσεις και η τιμή του πετρελαίου.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν δυσκολεύουν τον τερματισμό του πολέμου

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Κάγια Κάλας, προειδοποιεί ότι οι νέες επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν περιπλέκουν τις συνομιλίες, ενώ η EASA συστήνει αποφυγή πτήσεων σε Ιράν και Ιράκ.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις κοντά σε εγκαταστάσεις στο στενό του Ορμούζ αναφέρει το Ιράν

Ιρανικά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν εκρήξεις στη ζώνη του Ορμούζ μετά από αμερικανικά πλήγματα. Έξι εκρήξεις στο νησί Κεσμ, επτά στη Σιρίκ και αρκετές ακόμη στη Μπαντάρ Αμπάς κοντά σε σημαντικό λιμάνι του Ιράν.