ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Έκρηξη σε εργοστάσιο

Κίνα: Νεκροί από φωτιά σε εργοστάσιο παπουτσιών στη Φουτζιάν

Φωτιά σε εργοστάσιο παπουτσιών στη Φουτζιάν της Κίνας προκάλεσε θύματα, σύμφωνα με την CCTV. Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση, ενώ άγνωστος αριθμός ατόμων έχει εγκλωβιστεί στην ταράτσα του κτιρίου.

Συναγερμός σήμανε σήμερα στην Τζιντζιάνγκ της νοτιοανατολικής Κίνας, όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο παπουτσιών, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες και να διασώσουν εγκλωβισμένους εργαζόμενους.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στο μεσημέρι (07:00 ώρα Ελλάδας) στην επαρχία Φουτζιάν. Σύμφωνα με τη CCTV, αρκετοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στην ταράτσα του πολυώροφου κτιρίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων ή των τραυματιών.

Βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνει το εργοστάσιο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, με πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό. Άτομα που βρίσκονταν στην ταράτσα φαίνονται να προσπαθούν να προστατευθούν από τον καπνό, εν αναμονή της διάσωσης.

Επιχειρήσεις κατάσβεσης και έρευνα για τα αίτια

Οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζονταν για ώρες, αν και οι βασικές εστίες είχαν περιοριστεί έως τις 5:40 το απόγευμα (12:40 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής υπηρεσίας. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν 183 πυροσβέστες και 35 οχήματα διάσωσης.

Όπως ανέφερε τοπικός αξιωματούχος στην CCTV, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ισόγειο του εργοστασίου. Τα αποθηκευμένα υλικά κατασκευής παπουτσιών, ιδιαίτερα εύφλεκτα, συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση της φωτιάς.

Η έντονη οσμή και οι αναθυμιάσεις στο σημείο προκάλεσαν ερεθισμούς στα μάτια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η «πρωτεύουσα παπουτσιών» της Κίνας

Η πόλη Τζιντζιάνγκ, στην παραλιακή επαρχία Φουτζιάν, αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο για την παραγωγή παπουτσιών και ενδυμάτων και είναι γνωστή ως «πρωτεύουσα παπουτσιών» της Κίνας.

Οι επιχειρήσεις της περιοχής παρήγαγαν πάνω από 1,2 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια το 2024, ποσότητα που αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της παγκόσμιας παραγωγής, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς στην Ασία για νέες εμπορικές συμφωνίες

Ο Φρίντριχ Μερτς ξεκίνησε την ασιατική του περιοδεία από τη Σιγκαπούρη, τονίζοντας τη σημασία της μείωσης της εξάρτησης από την Κίνα και της ενίσχυσης εμπορίου, επενδύσεων και συνεργασίας σε τεχνολογία, άμυνα και ασφάλεια.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο στέλνει απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή λόγω ανησυχιών για σύγκρουση

Η Κίνα ανησυχεί για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και θα στείλει απεσταλμένο για διάλογο με τις εμπλεκόμενες χώρες ώστε να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης, ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της χώρας.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ξεκίνησε η 5η ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚ σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και άλλοι αξιωματούχοι παρευρίσκονται στη 5η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, με στόχο την ενίσχυση της πειθαρχίας και της αποτελεσματικότητας των κομματικών στελεχών.
Κιμ Γιονγκ Ουν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέστρεψε από Κίνα μετά από επίσκεψη σε μνημείο πολέμου

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέστρεψε από μονοήμερη επίσκεψη στη Νταντόνγκ της Κίνας, όπου τίμησε μνημείο του Πολέμου της Κορέας. Η επίσκεψη υπογραμμίζει τις στενές σχέσεις Βόρειας Κορέας-Κίνας, ενόψει σχετικής επετείου.