ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυροσβεστήρας σε χώρο

Νεκρός 22χρονος πυροσβέστης στη Σαβοΐα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

Ένας 22χρονος εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη Σαβοΐα, στις γαλλικές Άλπεις, την ώρα που επιχειρούσε κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Πυρκαγιές μαίνονται σε όλη τη νότια Ευρώπη.

Ένας 22χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Σαβοΐας, στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών.

Από την περασμένη εβδομάδα, πυρκαγιές μαίνονται σε πολλές περιοχές της νότιας Ευρώπης και της Γαλλίας, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

«Προς μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί τον θάνατο ενός νεαρού εθελοντή πυροσβέστη από την Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης της Σαβοΐας (SDIS 73), 22 ετών, που έχασε τη ζωή του επιτελώντας το καθήκον του αφού πέρασε τη μισή νύχτα δίνοντας τη μάχη της κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στη Σαβοΐα», έγραψε στο Χ ο υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές.

Οι παρατεταμένοι καύσωνες του Μαΐου και του Ιουνίου έχουν καταστήσει μεγάλες εκτάσεις στη δυτική Ευρώπη και στη Γαλλία εξαιρετικά ευάλωτες στις πυρκαγιές. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φθάσουν και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου στη νοτιοδυτική Γαλλία αυτή την εβδομάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποστείλει προληπτικά έναν αριθμό-ρεκόρ 777 πυροσβεστών από 14 ευρωπαϊκές χώρες σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Τόσο η Πορτογαλία όσο και η Γαλλία ενεργοποίησαν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ το σαββατοκύριακο, καθώς πυρκαγιές έκαιγαν ταυτόχρονα χιλιάδες στρέμματα σε διαφορετικές περιοχές.

Στη Γαλλία, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Τρεβιγιάκ του νομού των Ανατολικών Πυρηναίων, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, κατέκαψε περίπου 49.000 στρέμματα. 

Αν και δεν επεκτάθηκε στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανέφερε στο Χ ο νομάρχης της περιοχής, η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη πλήρως υπό έλεγχο, ενώ οι κάτοικοι 12 χωριών επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάλλοι αστυνομικοί
ΔΙΕΘΝΗ

Βόμβες Β' Παγκοσμίου ανακαλύφθηκαν μετά τη φωτιά στο Μπορντό

Η πυρκαγιά κοντά στο Μπορντό έφερε στο φως βόμβες του Β' Παγκοσμίου στο Πορζ. Μετά την επέμβαση πυροτεχνουργών, κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, όπου εντοπίστηκαν συνολικά περίπου 400 οβίδες και πυρομαχικά.
όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αυξάνεται η αστυνομική παρουσία στα σύνορα με Ισπανία λόγω μεταναστών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Νουνιές, ανακοίνωσε την αύξηση των αστυνομικών και χωροφυλάκων στα σύνορα με την Ισπανία, λόγω της μαζικής εισροής μεταναστών από το Μαρόκο στη Θέουτα, με επιτήρηση από drones.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η Ζιρόντ ξανά στις φλόγες από άνεμο και ζέστη – Βελτίωση αύριο

Η φωτιά στο Μπορντό αναζωπυρώνεται λόγω ζέστης και ανέμων, έχοντας κάψει 420.000 στρέμματα από τις 22 Ιουλίου. Η δραστηριότητα Canadair συνεχίζεται, ενώ μετεωρολόγοι αναμένουν πτώση θερμοκρασίας από αύριο.
Εφημερίδα και λάπτοπ
ΔΙΕΘΝΗ

Απέλαση Ρωσίδας δημοσιογράφου Ξένια Φιόντοροβα διατάσσει η Γαλλία

Η Γαλλία διέταξε την απέλαση της Ρωσίδας δημοσιογράφου Ξένια Φιόντοροβα, λόγω της διάδοσης ρωσικής παραπληροφόρησης που, σύμφωνα με τις αρχές, βλάπτει τα κρατικά συμφέροντα. Η ίδια αρθρογραφούσε σε γαλλικά συντηρητικά ΜΜΕ.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Τρεις τραυματίες, ένας υπό κράτηση

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Παρίσι αφού επιτέθηκε με δύο μαχαίρια σε τρεις γυναίκες κοντά στο Πορτ ντε Κλισί, τραυματίζοντας σοβαρά δύο. Βίντεο τον δείχνει να επιτίθεται κρατώντας μαχαίρια, όπως ανακοίνωσε ο Λοράν Νουνιές.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Τρεις τραυματίες, ένας συλληφθείς

Συνελήφθη άνδρας που θεωρείται ύποπτος για επίθεση με μαχαίρι σε τρεις γυναίκες στην Πορτ ντε Κλισύ στο Παρίσι. Τα θύματα, 19, 24 και 36 ετών, νοσηλεύονται. Ο συλληφθείς έδωσε στοιχεία και μιλούσε ασυναρτησίες.