ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σημαία της Κίνας

Η Κίνα αλλάζει το φορολογικό καθεστώς για ενεργειακά οχήματα

Η Κίνα καταργεί από το 2027 φορολογικές μειώσεις για οχήματα εξοικονόμησης ενέργειας, διατηρώντας απαλλαγές για ορισμένα οχήματα νέας τεχνολογίας.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν στις 3 Ιουλίου ότι από την 1η Ιανουαρίου 2027 το Πεκίνο θα καταργήσει τις υφιστάμενες ρυθμίσεις μείωσης του φόρου οχημάτων για τα οχήματα τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

 Εξαίρεση θα αποτελέσουν συγκεκριμένα οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας, όπως τα ηλεκτροκίνητα εμπορικά οχήματα, τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτροκίνητα υβριδικά οχήματα και τα εμπορικά οχήματα κυψελών καυσίμου, τα οποία θα συνεχίσουν να απαλλάσσονται από τον φόρο.

Μετά την αναπροσαρμογή αυτή, οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη αποκτήσει ή πρόκειται να αποκτήσουν τα παραπάνω οχήματα θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν τον ετήσιο φόρο από το επόμενο έτος, σύμφωνα με το υπουργείο των Οικονομικών της Κίνας.

Παράλληλα, τα πλήρως ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα και τα επιβατικά οχήματα κυψελών καυσίμου δεν επηρεάζονται από την αλλαγή πολιτικής. Οι δύο αυτές κατηγορίες θα συνεχίσουν να εξαιρούνται από τον φόρο, καθώς δεν εμπίπτουν στο ισχύον πλαίσιο φορολόγησης οχημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Κατασκευάσματα οι κατηγορίες Τραμπ για ανάμιξη στις εκλογές του 2020

Η Κίνα χαρακτήρισε «κατασκευάσματα» τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ περί κινεζικής ανάμιξης στις εκλογές των ΗΠΑ του 2020 και κάλεσε την Ουάσιγκτον να σταματήσει τις συκοφαντίες.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 38 νεκροί από αμερικανικά πλήγματα – Έκκληση Κίνας για διάλογο

Το ιρανικό υπ. Υγείας ανακοίνωσε πως από τις 22 Ιουνίου, 38 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 400 τραυματίστηκαν από αμερικανικά χτυπήματα στο Ιράν, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένας ανήλικος.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 5,3% στην κατανάλωση ενέργειας Κίνας λόγω τεχνολογίας

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα αυξήθηκε 5,3% το πρώτο εξάμηνο του 2024, αγγίζοντας τα 5,1 τρισεκατομμύρια κιλοβατώρες, κυρίως λόγω τεχνολογικού τομέα, ηλεκτροκίνητων οχημάτων και υπηρεσιών υπολογιστικών δεδομένων.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αύξηση 2,7% στις λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών το α' εξάμηνο

Οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν 2,7% το πρώτο εξάμηνο του 2026. Οι υπηρεσίες σημείωσαν άνοδο 5,3% και τα αγαθά 1,1%, με το NBS να τονίζει τη σημασία των υπηρεσιών στη νέα δυναμική της κατανάλωσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα για μαζική πειρατεία εκλογικών δεδομένων στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε ξανά την Κίνα για μαζική πειρατεία εκλογικών δεδομένων και ζήτησε αποχαρακτηρισμό εγγράφων, χωρίς όμως να παρουσιάσει αποδείξεις για νοθεία, όπως επισημαίνουν ανεξάρτητοι ειδικοί και η αμερικανική δικαιοσύνη.