ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
τρένο σε γέφυρα στην Κίνα

Κίνα: 1.355 επιβατικές αμαξοστοιχίες για αυξημένη ζήτηση στις 21 Ιουνίου

Την τελευταία μέρα των διακοπών του Φεστιβάλ Dragon Boat, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας διαχειρίστηκε σχεδόν 18 εκατ. επιβάτες, ενώ δρομολογήθηκαν 1.355 επιπλέον τρένα για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με τη China Railway.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας αναμενόταν να διαχειριστεί 17,94 εκατομμύρια επιβατικά ταξίδια στις 21 Ιουνίου, τελευταία ημέρα των διακοπών για το φετινό Φεστιβάλ Dragon Boat, κατά την κορύφωση της επιστροφής των ταξιδιωτών, σύμφωνα με την China State Railway Group Co., Ltd (China Railway).

Για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, η China Railway ανακοίνωσε τη δρομολόγηση συνολικά 1.355 επιπλέον επιβατικών αμαξοστοιχιών την ίδια ημέρα. Το μέτρο στόχευε στη διευκόλυνση των μετακινήσεων και στην αποσυμφόρηση των βασικών σιδηροδρομικών γραμμών.

Στις 20 Ιουνίου, οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι διαχειρίστηκαν 12,14 εκατομμύρια επιβατικά ταξίδια, με τη λειτουργία του δικτύου να παραμένει ασφαλής και ομαλή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της China Railway.

Το φετινό Φεστιβάλ Dragon Boat, γνωστό και ως Duanwu Festival, γιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου, με τη δημόσια αργία στην Κίνα να διαρκεί έως και τις 21 Ιουνίου, δίνοντας ώθηση στις εσωτερικές μετακινήσεις και την τουριστική δραστηριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Νέες μειώσεις τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια από 5 Αυγούστου

Από 5 Αυγούστου, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες μειώνουν ξανά τις τιμές στα εσωτερικά εισιτήρια, περιορίζοντας το επιπλέον κόστος καυσίμων σε 40 ή 70 γιουάν αντίστοιχα, με εκπτώσεις για παιδιά και βετεράνους.
Ορίζοντας της Σανγκάης νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Σανγκάη: Δεύτερη παγκοσμίως ως ναυτιλιακό κέντρο, σύμφωνα με ISCDI

Η Σανγκάη ανέβηκε στη 2η θέση των ναυτιλιακών κέντρων παγκοσμίως, βάσει της ετήσιας έκθεσης Xinhua-Baltic ISCDI, ξεπερνώντας το Λονδίνο και πίσω μόνο από τη Σιγκαπούρη, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοσή της από το 2014.
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κίνα κατά τη θερινή περίοδο

Η φετινή τουριστική περίοδος στην Κίνα κινείται δυναμικά, με τον σιδηρόδρομο να εξυπηρετεί πάνω από 1 δισ. ταξίδια και τις αεροπορικές κρατήσεις να σπάνε ρεκόρ, αλλάζοντας τα δεδομένα στον κινεζικό τουρισμό.