Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μαρκγουέιν Μάλιν, διαβεβαίωσε ότι οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 που θα διεξαχθούν στις έντεκα αμερικανικές πόλεις θα είναι «πολύ ασφαλείς», επισημαίνοντας ωστόσο πως «δεν μπορούμε να ελέγξουμε έναν μοναχικό λύκο».
Σε δηλώσεις του στο Fox News, ο υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ ανέφερε ότι οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί πλήρως και πως «όλες οι πόλεις μας που φιλοξενούν αγώνες έχουν πραγματικά συνεργαστεί». Όπως είπε, οι διοργανώσεις θα είναι «όσο πιο ασφαλείς γίνεται», συγκρίνοντας το επίπεδο πρόκλησης με «78 Super Bowl σε 38 ημέρες».
Ο Μάλιν εξήγησε ότι ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη ζώνη «πριν την είσοδο στην περίμετρο ασφαλείας», σημείο που προκαλεί ανησυχία, προσθέτοντας πως «ενισχύουμε» την αστυνομική παρουσία σε αυτές τις περιοχές.
Από τα δεκαέξι στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, έντεκα βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Βοστώνη έως το Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένων της Ατλάντα και του Κάνσας Σίτι.
Ο πρώτος αγώνας στις ΗΠΑ θα είναι μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Παραγουάης στο Λος Άντζελες, αύριο Παρασκευή, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου στα προάστια της Νέας Υόρκης. Ο εναρκτήριος αγώνας του τουρνουά, ανάμεσα στο Μεξικό και τη Νότια Αφρική, πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στην Πόλη του Μεξικού (ώρα Ελλάδας).