ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:40
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

ΗΠΑ: Καμία απόφαση ακόμα για επανέναρξη πυρηνικών δοκιμών Τραμπ

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει πώς θα ξαναρχίσουν τις πυρηνικές δοκιμές, όπως έδωσε εντολή ο Τραμπ, αποκλείοντας ωστόσο δοκιμές στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τόμας ΝτιΝάνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» σχετικά με τον τρόπο επανέναρξης των πυρηνικών δοκιμών, όπως είχε διατάξει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αποκλείοντας ωστόσο τις δοκιμές στην ατμόσφαιρα.

«Ακόμη κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης… Δεν έχουμε λάβει καμία συγκεκριμένη απόφαση σε ό,τι αφορά τη μορφή ενός ενδεχόμενου προγράμματος δοκιμών», δήλωσε ο Τόμας ΝτιΝάνο, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τους εξοπλισμούς και τη διεθνή ασφάλεια, καταθέτοντας ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επαναφέρουν τις πυρηνικές δοκιμές, οι οποίες είχαν παγώσει από το 1992.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Ρωσία και την Κίνα ότι συνεχίζουν να πραγματοποιούν δοκιμές, γεγονός που συνιστά «αφόρητο μειονέκτημα» για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ΝτιΝάνο, ο οποίος κατέθεσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Όταν η γερουσιαστής Τζάκι Ρόζεν, εκπρόσωπος της Νεβάδα – πολιτείας όπου ιστορικά διεξάγονταν πυρηνικές δοκιμές – ρώτησε σχετικά, ο υφυπουργός απάντησε ότι «δεν συμμετείχε σε καμία συζήτηση κατά την οποία να εξετάστηκε το ενδεχόμενο δοκιμών στην ατμόσφαιρα». Επανέλαβε παράλληλα τη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης πως η συνθήκη New Start με τη Ρωσία, που έληξε στις αρχές Φεβρουαρίου, θεωρείται ανεπαρκής και ότι σε οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία πρέπει να περιληφθεί και η Κίνα.

Το Πεκίνο, από την πλευρά του, έχει αποκλείσει τη συμμετοχή του σε συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό με τις δύο άλλες πυρηνικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία διαθέτουν πολύ μεγαλύτερα οπλοστάσια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ορίζοντας του Τόκιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιάπωνας Υπ. Άμυνας: Κρίσιμη η συνεργασία Τόκιο-Σεούλ-Ουάσινγκτον

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας τόνισε πως η συνεργασία Ιαπωνίας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας είναι ζωτικής σημασίας για την περιφερειακή ασφάλεια, μετά τη μείωση των στρατιωτικών γυμνασίων ΗΠΑ-Σεούλ που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στο 33% η χαμηλότερη δημοτικότητα του Τραμπ και στις δύο θητείες

Η δημοτικότητα του προέδρου Τραμπ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, με μόνο το 33% να εγκρίνει το έργο του, σύμφωνα με Ipsos/Reuters. Η πλειοψηφία ανησυχεί για παρατεταμένο πόλεμο με το Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ και ο Λευκός Οίκος στοχοποιούν ρεπόρτερ του CNN

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Λευκός Οίκος αντέδρασαν έντονα σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN για επίθεση Δημοκρατικού πολιτικού, χαρακτηρίζοντάς την "αηδιαστική" και κατηγορώντας το δίκτυο για "φτηνό χτύπημα" κατά συνεργάτιδας του.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν επιδιώκουμε νέα συμφωνία με Ιράν – Το Ιράν διαφωνεί με τους όρους

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν παράταση του μνημονίου με το Ιράν και πως το Ιράν δεν θα υπογράψει τη συμφωνία που θεωρεί ο ίδιος απαραίτητη για τη λύση της κρίσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση Τραμπ για αποζημίωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε νέα προσφυγή του Τραμπ για αναίρεση καταδίκης του να πληρώσει 5,6 εκατ. δολάρια στη συγγραφέα Κάρολ για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμηση, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση.