ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Σε δύο εβδομάδες ξεκινά προεκλογική εκστρατεία ο Τραμπ

«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξαναπεράσουν στη δράση και ο πρόεδρος Τραμπ είναι επίσης έτοιμος», διαβεβαίωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του, ο Μπραντ Παρσκέιλ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ξαναρχίσει σε δύο εβδομάδες το πολύ τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, που ανεστάλησαν για τρεις μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Αν και αυτό θεωρείται καταρχήν δεδομένο, οι τοποθεσίες όπου θα γίνουν και οι συνθήκες, ειδικά αυτές που αφορούν την υγειονομική ασφάλεια, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ανέφερε χθες Δευτέρα η ομάδα που συντονίζει την εκστρατεία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου Politico.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος και η ομάδα του έχουν πειστεί πως οι τεράστιες διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού που γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις αναιρούν τις επικρίσεις των αντιπάλων του για την επανέναρξη των προεκλογικών συγκεντρώσεων, ιδίως το ότι θα ήταν πρόωρη.

Ο Τραμπ, τον οποίο τρέφει η ενέργεια στα κατάμεστα στάδια και άλλους χώρους όπου διεξάγει προεκλογική εκστρατεία, δεν κρύβει πως ανυπομονεί να την ξαναρχίσει, ενόψει της αναμέτρησης της 3ης Νοεμβρίου. Η τελευταία συγκέντρωση όπου είχε εμφανιστεί είχε γίνει τη 2η Μαρτίου στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Εξάλλου, ο αρχηγός του κράτους επιμένει πως η αμερικανική οικονομία θα βγει ισχυρότερη από την πανδημία. Σχολιάζοντας την Παρασκευή την απρόσμενη μείωση της ανεργίας τον Μάιο, έκρινε ότι οι ΗΠΑ «ουσιαστικά ξεπέρασαν» την κρίση. Κι αυτό παρότι σχεδόν χίλιοι άνθρωποι συνεχίζουν να υποκύπτουν στην COVID-19 καθημερινά στη χώρα.

«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξαναπεράσουν στη δράση και ο πρόεδρος Τραμπ είναι επίσης έτοιμος», διαβεβαίωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του, ο Μπραντ Παρσκέιλ, κατά το Politico. «Η μεγάλη επιστροφή της Αμερικής είναι πραγματικότητα και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις θα είναι φανταστικές», συνέχισε.

«Θα δείτε ξανά πλήθη και ενθουσιασμό που ο νυσταγμένος Τζο ούτε να ονειρευτεί δεν μπορεί», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας τον μειωτικό χαρακτηρισμό του Τραμπ για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Αρκετές δημοσκοπήσεις θέλουν τον Μπάιντεν να προηγείται σε εθνικό επίπεδο και ιδίως σε κάποιες από τις πολιτείες όπου θα κριθεί η αναμέτρηση.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θεωρεί πως η στήριξή του ενίσχυσε τον Νετανιάχου στις εκλογές

Ο Τραμπ δήλωσε πως η στήριξή του βοήθησε σημαντικά τον Νετανιάχου στις εκλογές, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται και τα exit polls δείχνουν ισοπαλία μεταξύ της δεξιάς συμμαχίας και των κεντρώων του Γκάντι Άιζενκοτ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει απαγόρευση του όρου Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλη τη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τον όρο «Τεχνητή Νοημοσύνη», προτιμώντας τη χρήση του «Υπερνοημοσύνη», και κάλεσε τη Wall Street Journal να υιοθετήσει τη νέα ονομασία, θεωρώντας την πιο ακριβή.
Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

IG Metall: Ντροπιαστική η παρουσία CEO της Audi σε εκδήλωση υπέρ Τραμπ

Δριμεία κριτική δέχτηκε ο CEO της Audi από την επικεφαλής του IG Metall, επειδή συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ντροπιαστική και αντίθετη με τους κανόνες της εταιρείας.
Ντόναλντ Τραμπ Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν προσπαθεί να ελέγξει τις πολιτειακές εκλογές, λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τοντ Μπλανς δήλωσε πως η προσφυγή του υπουργείου κατά της επικύρωσης των αποτελεσμάτων στη Γερουσία Αλάσκας δεν στοχεύει να δοθεί έλεγχος των πολιτειακών εκλογών στον Τραμπ, διαψεύδοντας τέτοια σενάρια.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μεγάλη επένδυση της Audi στην Τζόρτζια των ΗΠΑ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως η Audi θα επενδύσει 4,2 δισ. δολάρια για εργοστάσιο στην Τζόρτζια, δημιουργώντας 4.500 θέσεις εργασίας και παράγοντας 200.000 οχήματα ετησίως. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα της Audi στις ΗΠΑ.