ΓΔ: 2019.87 1.24% Τζίρος: 109.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:37:33
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεδρικής ομιλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε δύο εβδομάδες ξεκινά προεκλογική εκστρατεία ο Τραμπ

«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξαναπεράσουν στη δράση και ο πρόεδρος Τραμπ είναι επίσης έτοιμος», διαβεβαίωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του, ο Μπραντ Παρσκέιλ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ξαναρχίσει σε δύο εβδομάδες το πολύ τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, που ανεστάλησαν για τρεις μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Αν και αυτό θεωρείται καταρχήν δεδομένο, οι τοποθεσίες όπου θα γίνουν και οι συνθήκες, ειδικά αυτές που αφορούν την υγειονομική ασφάλεια, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ανέφερε χθες Δευτέρα η ομάδα που συντονίζει την εκστρατεία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου Politico.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος και η ομάδα του έχουν πειστεί πως οι τεράστιες διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού που γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις αναιρούν τις επικρίσεις των αντιπάλων του για την επανέναρξη των προεκλογικών συγκεντρώσεων, ιδίως το ότι θα ήταν πρόωρη.

Ο Τραμπ, τον οποίο τρέφει η ενέργεια στα κατάμεστα στάδια και άλλους χώρους όπου διεξάγει προεκλογική εκστρατεία, δεν κρύβει πως ανυπομονεί να την ξαναρχίσει, ενόψει της αναμέτρησης της 3ης Νοεμβρίου. Η τελευταία συγκέντρωση όπου είχε εμφανιστεί είχε γίνει τη 2η Μαρτίου στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Εξάλλου, ο αρχηγός του κράτους επιμένει πως η αμερικανική οικονομία θα βγει ισχυρότερη από την πανδημία. Σχολιάζοντας την Παρασκευή την απρόσμενη μείωση της ανεργίας τον Μάιο, έκρινε ότι οι ΗΠΑ «ουσιαστικά ξεπέρασαν» την κρίση. Κι αυτό παρότι σχεδόν χίλιοι άνθρωποι συνεχίζουν να υποκύπτουν στην COVID-19 καθημερινά στη χώρα.

«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξαναπεράσουν στη δράση και ο πρόεδρος Τραμπ είναι επίσης έτοιμος», διαβεβαίωσε ο διευθυντής της εκστρατείας του, ο Μπραντ Παρσκέιλ, κατά το Politico. «Η μεγάλη επιστροφή της Αμερικής είναι πραγματικότητα και οι προεκλογικές συγκεντρώσεις θα είναι φανταστικές», συνέχισε.

«Θα δείτε ξανά πλήθη και ενθουσιασμό που ο νυσταγμένος Τζο ούτε να ονειρευτεί δεν μπορεί», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας τον μειωτικό χαρακτηρισμό του Τραμπ για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Αρκετές δημοσκοπήσεις θέλουν τον Μπάιντεν να προηγείται σε εθνικό επίπεδο και ιδίως σε κάποιες από τις πολιτείες όπου θα κριθεί η αναμέτρηση.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ρωσία και Κίνα δοκιμάζουν πυρηνικά, αλλά το κρύβουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως Ρωσία και Κίνα κάνουν πυρηνικές δοκιμές χωρίς να το παραδέχονται, αφήνοντας αόριστα υπονοούμενα. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πραγματοποιήσουν κι αυτές αντίστοιχες δοκιμές, όπως και άλλες χώρες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η υπηρεσία μετανάστευσης δεν έκανε «αρκετά» για το θέμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο CBS δήλωσε πως οι επιχειρήσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας μετανάστευσης δεν είναι αρκετά αυστηρές, κατηγορώντας δικαστές, διορισμένους από Μπάιντεν και Ομπάμα, ότι τις καθυστερούν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί κατηγορούν Ρεπουμπλικάνους για εκμετάλλευση της πείνας

Ο Χακίμ Τζέφρις κατηγόρησε τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους ότι «οπλοποιούν» την πείνα 42 εκατ. Αμερικανών λόγω διακοπής του προγράμματος τροφίμων, εξαιτίας της δημοσιονομικής παράλυσης που συνεχίζεται στο Κογκρέσο.