ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 272.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Pixabay

Politico: Ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι αναμένεται να παραιτηθεί τον Νοέμβριο

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του τον Νοέμβριο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico χθες Πέμπτη, επικαλούμενος τρεις πηγές ενήμερες για τα σχέδιά του.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του τον Νοέμβριο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico χθες Πέμπτη, επικαλούμενος τρεις πηγές ενήμερες για τα σχέδιά του.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας διαβεβαίωσε ωστόσο πως ο Πέρι παραμένει «υπερήφανο μέλος» της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ· πάντως, στην ανακοίνωσή της η Σέιλιν Χέινς απέφυγε να διαψεύσει ρητώς το δημοσίευμα.

Μολονότι τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται «εδώ και μήνες» στις «φήμες περί αποχώρησης» του Πέρι, «παραμένει υπουργός Ενέργειας και υπερήφανο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ», ανέφερε η εκπρόσωπος. «Κάποια μέρα τα μέσα ενημέρωσης θα έχουν δίκιο. Η μέρα αυτή δεν είναι η σημερινή.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επαφές του Πέρι με την κυβέρνηση της Ουκρανίας τον έχουν εμπλέξει στην έρευνα που διενεργεί η Βουλή των Αντιπροσώπων και ενδέχεται να οδηγήσει σε παραπομπή του προέδρου Τραμπ. Ωστόσο και οι τρεις πηγές τόνισαν πως η αναμενόμενη αποχώρησή του δεν συνδέεται με την υπόθεση Μπάιντεν [1].

Ο Πέρι ήταν επικεφαλής της ολιγομελούς αμερικανικής αντιπροσωπείας που είχε παραστεί στην ορκωμοσία του Ζελένσκι τον Μάιο. Αντικατέστησε τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Νταν Μπρουγιέτ, ο οποίος πήρε μέρος σε διάφορες διεθνείς συνόδους ενεργειακών οργανισμών τους τελευταίους μήνες, αναμένεται από πολλούς ειδικούς ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Πέρι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Πτώση πάνω από 4,5% στις τιμές πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Μπέσεντ για συμφωνία

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, καθώς ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε πως ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία με το Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Ορμούζ μέχρι αύριο. Η τιμή του Brent έπεσε στα 81,85 δολάρια.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά από τις πετρελαϊκές των ΗΠΑ να ρίξουν τις τιμές λόγω κερδών

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε έντονα τις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες για τα υπερβολικά κέρδη τους, ειδικά εν μέσω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ζητώντας να μειώσουν τις τιμές καθώς, όπως είπε, επωφελούνται από τις ελλείψεις.
Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μικρή πτώση πληθωρισμού τον Ιούνιο, ανάπτυξη 1,5% ετησίως

Ο δείκτης PCE στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιούνιο κατά 0,1%, λόγω φθηνότερης ενέργειας. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,7%. Το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο αυξήθηκε κατά 1,5%, κάτω από τις εκτιμήσεις, επηρεασμένο από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με Ιράν, μειώνονται οι τιμές πετρελαίου

Ο Τραμπ δίνει «χώρο» για συνομιλίες με το Ιράν, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρεσβευτή στον ΟΗΕ, καθώς σταμάτησαν προσωρινά οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί, ρίχνοντας τις τιμές του πετρελαίου. Όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

13η νύχτα βομβαρδισμών ΗΠΑ στο Ιράν, στα 100 δολάρια το πετρέλαιο

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν για 13η νύχτα, ενώ οι Χούθι ανοίγουν νέο μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα, προκαλώντας άλμα στην τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια και αυξάνοντας τους φόβους για κρίση υδρογονανθράκων.