ΓΔ: 2611.41 -1.92% Τζίρος: 735.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου

Ισραηλινός στρατός: Σήμερα επιθέσεις σε γέφυρες του ποταμού Λιτάνι

Ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει να πλήξει γέφυρες στον ποταμό Λιτάνι στον νότιο Λίβανο για να αποκόψει ενισχύσεις προς τη Χεζμπολάχ. Καλεί τους πολίτες να κινηθούν βορειότερα για λόγους ασφαλείας, αποφεύγοντας τα νότια περάσματα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει επιχείρηση για την καταστροφή των γεφυρών στον ποταμό Λιτάνι, ο οποίος διασχίζει τον νότιο Λίβανο περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ. Στόχος της ενέργειας είναι να αποκοπεί κάθε δυνατότητα παροχής βοήθειας προς τη φιλοϊρανική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Χ του αραβόφωνου εκπροσώπου του στρατού, Αβιχάι Αντραΐ, «για να εμποδιστεί η μεταφορά ενισχύσεων και όπλων, ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να πλήξει τα περάσματα στον ποταμό Λιτάνι από σήμερα το απόγευμα».

Ο Αντραΐ κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές κοντά στα σύνορα, υπογραμμίζοντας: «Για την ασφάλειά σας, πρέπει να συνεχίσετε να μετακινείστε προς τη ζώνη που βρίσκεται βορειότερα, πέρα από τον ποταμό Ζαχράνι, και να απέχετε από κάθε μετακίνηση προς τον νότο, κάτι που θα μπορούσε να θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στη στρατιωτική βοήθεια ΗΠΑ προς Ισραήλ στο τέλος του έτους

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται από φέτος η ετήσια στρατιωτική βοήθεια των 3,8 δισ. δολαρίων προς το Ισραήλ, τονίζοντας πως ο Νετανιάχου συμφώνησε καθώς το Ισραήλ είναι πλέον ευημερούσα χώρα, αλλά η βοήθεια θα επανέλθει αν χρειαστεί.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος στη στρατιωτική βοήθεια ΗΠΑ προς Ισραήλ από το 2027

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τον Νετανιάχου για τερματισμό της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ από το 2025, τονίζοντας πως το Ισραήλ πλέον δεν χρειάζεται αυτή τη στήριξη και η απόφαση ελήφθη πριν μήνες.
Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι διαπραγματεύσεις Ιράν-Κατάρ στην Ντόχα

Τρίτη ημέρα διαπραγματεύσεων στην Ντόχα μεταξύ Ιρανών και Καταρινών μεσολαβητών για τον τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μετά τις απειλές Τραμπ για νέες επιθέσεις και σκληρή απάντηση από το Ιράν.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ντόχα απορρίπτει τις κατηγορίες για παρέμβαση στις εκλογές του Ισραήλ

Το Κατάρ αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στις ισραηλινές εκλογές ή χρηματοδότηση δραστηριοτήτων επιρροής, απορρίπτοντας ως αβάσιμες και επικίνδυνες τις κατηγορίες που διακινούνται από Ισραηλινούς πολιτικούς και ΜΜΕ.
Εκλογές στο Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κατάρ αρνείται ανάμειξη στις εκλογές του Ισραήλ

Το Κατάρ αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις ισραηλινές εκλογές ή χρηματοδότηση ανάλογων ενεργειών, αποδίδοντας τις κατηγορίες σε Ισραηλινούς πολιτικούς και ΜΜΕ. Η Ντόχα δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις διαμεσολαβητικές της προσπάθειες.
Σημαία Ιράν στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν: Χωρίς διαφορά για μας το αποτέλεσμα των ισραηλινών εκλογών

Το Ιράν δηλώνει πως το αποτέλεσμα των ισραηλινών εκλογών δεν έχει σημασία για την Ισλαμική Δημοκρατία, καθώς δεν αλλάζει τη στάση του απέναντι σε ένα καθεστώς που κατηγορεί για βία, ενώ οι διαπραγματεύσεις παραμένουν σε αδιέξοδο.