ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κελί φυλακής

Ελ Σαλβαδόρ: Αναθεώρηση Συντάγματος για ισόβια σε βαριά εγκλήματα

Το κοινοβούλιο του Σαλβαδόρ ενέκρινε αναθεώρηση του Συντάγματος, επιτρέποντας πλέον ισόβια κάθειρξη για δολοφόνους, βιαστές και τρομοκράτες, όπως ζήτησε ο πρόεδρος Μπουκέλε. Μέχρι χθες, το ανώτατο όριο ήταν 60 έτη.

Το κοινοβούλιο του Σαλβαδόρ ενέκρινε αναθεώρηση άρθρου του Συντάγματος, θεσπίζοντας τη δυνατότητα επιβολής ποινών ισόβιας κάθειρξης σε «δολοφόνους, βιαστές και τρομοκράτες», όπως είχε ζητήσει ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε, γνωστός για τον «πόλεμο» που έχει κηρύξει κατά των συμμοριών.

Με την αναθεώρηση καταργήθηκε η συνταγματική απαγόρευση των «ποινών ισόβιας κάθειρξης». Η τροποποίηση εγκρίθηκε με τις ψήφους 59 από τα 60 μέλη του κοινοβουλίου της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της σαλβαδοριανής εθνικής αντιπροσωπείας Ερνέστο Κάστρο.

Μέχρι χθες, η βαρύτερη ποινή που προβλεπόταν στο Σαλβαδόρ ήταν τα 60 χρόνια κάθειρξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις Τούρκοι ταυτοποιήθηκαν για εμπρησμό στις φυλακές Διαβατών

Τέσσερις Τούρκοι κρατούμενοι ταυτοποιήθηκαν ως υπαίτιοι εμπρησμού στις φυλακές Διαβατών τον Αύγουστο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έκδοση συμπατριώτη τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και φθορές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η αποκατάσταση του κράτους δικαίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το σύνθημα «νομιμότητα παντού» έγινε καθημερινή μάχη, με παρεμβάσεις σε γειτονιές, γήπεδα, πανεπιστήμια, αιγιαλούς, αγορά και στη διαφάνεια στη διαχείριση δημοσίου χρήματος.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Κατάσχεση εκρηκτικών, δίωξη σε 13 μέλη της Χεζμπολάχ

Η λιβανέζικη δικαιοσύνη άσκησε διώξεις σε 13 άτομα για τη μεταφορά εκρηκτικών της Χεζμπολάχ, με δύο να κρατούνται. Το σιιτικό κόμμα χαρακτήρισε το μέτρο «δυσανάλογο», ενώ η χώρα πιέζει για αφοπλισμό της οργάνωσης.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στη Λευκάδα του υπόπτου για εμπρησμούς σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο

Συνελήφθη στη Λευκάδα 46χρονος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού για τρεις εμπρησμούς σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο. Ο ίδιος κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, προκαλώντας σοβαρές φθορές.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη στην Πλάκα: Τη Δευτέρα απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι

Στον ανακριτή οδηγούνται τη Δευτέρα οι τρεις κατηγορούμενοι για την έκρηξη με 6 νεκρούς σε κτίριο στην Πλάκα τον περασμένο Σεπτέμβριο, που φέρεται να προκλήθηκε από δολιοφθορά με σκοπό την κλοπή χάλκινων σωλήνων.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης για Άλκη Καμπανό: Παρέμβαση Εισαγγελίας για αίθουσα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά άμεσα την εξεύρεση κατάλληλης αίθουσας για τη δίκη δολοφονίας Άλκη Καμπανού, ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες και να αποφευχθεί νέα διακοπή στη διαδικασία.