ΓΔ: 2022.81 1.33% Τζίρος: 154.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:24:01
Άνγκελα Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε την πρόσκληση Τραμπ για να βρεθεί στην Ουάσιγκτον

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ με την πανδημία του κορονοϊού, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον για την σύνοδο των G7 στα τέλη Ιουνίου.

Απέρριψε την πρόταση Τραμπ να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον και παραστεί στην σύνοδο κορυφής των G7 στα τέλη Ιουνίου, η Άνγκελα Μέρκελ εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε να παραστούν οι ηγέτες της Ομάδας των επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη στα τέλη του Ιουνίου, όπως ανέφερε το Politico με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να έχει αποδεχθεί μέχρι στιγμής την πρόσκληση Τραμπ για να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον.

«Η ομοσπονδιακή καγκελάριος ευχαριστεί τον πρόεδρο Τραμπ για την πρόσκλησή του στη σύνοδο της G7 στα τέλη του Ιουνίου στην Ουάσινγκτον. Ως σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική κατάσταση ως προς την πανδημία (του κορονοϊού), δεν μπορεί να δεχθεί την προσωπική της συμμετοχή σε ένα ταξίδι στην Ουάσινγκτον», φέρεται να δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, και πρόσθεσε πως «φυσικά θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Politico.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι το «σπουδαιότερο παράδειγμα» επανέναρξης της δραστηριότητας θα ήταν η διεξαγωγή της συνόδου κορυφής της G7, με τους ηγέτες παρόντες, στην αμερικανική πρωτεύουσα περί τα τέλη του επόμενου μήνα, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αναβολή συνάντησης Ρούμπιο-Λαβρόφ μειώνει ελπίδες Τραμπ για Πούτιν

Η προγραμματισμένη συνάντηση των ΥΠΕΞ ΗΠΑ-Ρωσίας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για Σύνοδο Τραμπ-Πούτιν, αναβλήθηκε, σύμφωνα με το CNN. Η Μόσχα τονίζει πως δεν είχε ληφθεί απόφαση, ενώ απαιτείται περαιτέρω προετοιμασία.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εφετείο επιτρέπει στον Τραμπ να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ

Διχασμένο το Εφετείο επέτρεψε στον Τραμπ να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ, αν και διαφωνούν πολιτεία και δήμος. Η προσωρινή απόφαση χαρίζει νομική νίκη στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, με δύο από τους τρεις δικαστές υπέρ του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Χαμάς θα εξαλειφθεί αν παραβιάσει την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η Χαμάς θα εξαλειφθεί αν δεν σεβαστεί τη συμφωνία κατάπαυσης στη Γάζα, μετά από καταγγελίες του Ισραήλ για παραβιάσεις, τις οποίες η Χαμάς διαψεύδει. Οι δηλώσεις έγιναν παρουσία του Αυστραλού πρωθυπουργού.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις για διαπραγματεύσεις Μελόνι με ΗΠΑ

Στην Ιταλία ξέσπασε πολιτικό ζήτημα μετά από retweet του Τραμπ, που υποστηρίζει πως η Μελόνι παρακάμπτει την ΕΕ για εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ. Η αντιπολίτευση ζητά διευκρινίσεις, ενώ η κυβέρνηση τονίζει ότι οι δασμοί είναι ευρωπαϊκή αρμοδιότητα.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανός ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν δεν είναι δεκτός σε καμιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα

Ο Λιθουανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως ο Πούτιν δεν έχει θέση σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, εκτός από τη Χάγη ενώπιον του δικαστηρίου, αναφερόμενος σε πιθανή συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στη Βουδαπέστη.