ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άδειο σχολικό θρανίο

Η Μπέβερλι Χάνετ-Πράις έσπασε Γκίνες με 67 χρόνια ως καθηγήτρια

Η 90χρονη καθηγήτρια Αγγλικών, Μπέβερλι Χάνετ-Πράις, από το Μίσιγκαν, μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες για τα 67 χρόνια διδασκαλίας, με ειδική τελετή που τίμησε και ο διάσημος πρώην μαθητής της Κόρτνεϊ Β. Βανς.

Μια 90χρονη καθηγήτρια Αγγλικών από το Μίσιγκαν κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη μακροβιότερη καριέρα στην εκπαίδευση, έχοντας συμπληρώσει 67 χρόνια διδασκαλίας.

Η Μπέβερλι Χάνετ-Πράις, που διδάσκει Αγγλικά στο σχολείο Detroit Country Day στο Μπέβερλι Χιλς, τιμήθηκε με το πιστοποιητικό Γκίνες για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καριέρα ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών (γυναίκα). Η απονομή έγινε σε εκδήλωση - έκπληξη που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ των ομιλητών στην τελετή ήταν ο Κόρτνεϊ Β. Βανς, πρώην μαθητής της και βραβευμένος ηθοποιός με Tony και Emmy. Ο Βανς δήλωσε στο WXYZ-TV: «Με δίδαξε πραγματικά πώς να γράφω και να συνθέτω υπέροχες σκέψεις, και χάρη σε αυτό, έχουμε μείνει σε επαφή».

Η Χάνετ-Πράις, που ξεκίνησε να διδάσκει το 1958, είχε μεταξύ των μαθητών της τον ηθοποιό Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Στιβ Μπάλνερ. Παρά τη μακρά της πορεία, δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί. «Δεν έχω σχέδια για συνταξιοδότηση. Αγαπώ αυτό το σχολείο. Αγαπώ τη διδασκαλία», ανέφερε κατά τη διάρκεια της τελετής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού των Ρεκόρ Γκίνες, το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια καριέρας ως καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας (γυναίκα) ανέρχεται σε 67 χρόνια και 142 ημέρες και επιτεύχθηκε από τη Μπέβερλι Χάνετ-Πράις στο Μπέβερλι Χιλς του Μίσιγκαν, στις 22 Ιανουαρίου 2026.

Η Μπέβερλι συνεχίζει να διδάσκει με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ενέργεια που χαρακτήριζαν την αρχή της καριέρας της, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αφοσίωσή της στους μαθητές, τις σχολικές κοινότητες και το εκπαιδευτικό λειτούργημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη καθηγητή στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία 16χρονης

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 58χρονος καθηγητής γυμναστής μετά από καταγγελία 16χρονης μαθήτριας ότι τη χαστούκισε εντός σχολείου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Πανεπιστήμιο Αθηνών κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπ. Παιδείας καταδικάζει τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Το Υπουργείο Παιδείας καταδίκασε τα επεισόδια στο Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, επισημαίνοντας ότι η βία πλήττει την ακαδημαϊκή κοινότητα και το δικαίωμα των φοιτητών στην ασφάλεια. Οι αρμόδιες Αρχές ερευνούν το περιστατικό.
Θεσσαλονίκη, ΔΕΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές δημιουργούν το Δέντρο των Ονείρων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλεί μαθητές της Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού να εκφράσουν τις ιδέες και τα όνειρά τους για το σχολείο και την πόλη, δημιουργώντας το «Δέντρο των Ονείρων», σε συλλογική δράση στις 5/11 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Έλληνες αστυνομικοί επιχειρούν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπλοκή φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, τρεις τραυματίες

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων επιτέθηκε σε μέλη της ΕΑΑΚ. Τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».
Παλιές δερματόδετες ιστορικές εκδόσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Χανίων συγκεντρώνει βιβλία για νέους αναγνώστες

Ο Δήμος Χανίων καλεί τους πολίτες να προσφέρουν βιβλία που δεν χρειάζονται, για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση, έως 18/11/2026. Συλλογή σε δύο σημεία. Τα βιβλία θα διατεθούν δωρεάν στο κοινό κατά την Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.
Παιδικός σταθμός εσωτερικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΘΑ: Εκπαιδευτικό υλικό και τεχνολογία σε νηπιαγωγεία Θράκης

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσέφερε εκπαιδευτικό υλικό σε οκτώ νηπιαγωγεία της Θράκης, στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, στηρίζοντας παιδιά και οικογένειες σε ακριτικές περιοχές μέσω δράσεων κοινωνικής προσφοράς.