ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:30:54
Σύλληψη στη Μινεάπολη
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

Μινεάπολη: Πένθος και οργή στις ΗΠΑ

Στη Μινεάπολη, όπου πρόσφατα σκοτώθηκαν από ομοσπονδιακούς πράκτορες δύο κάτοικοι, στήθηκαν αυτοσχέδια μνημεία εν μέσω πολικού ψύχους, με πολίτες να αφήνουν λουλούδια και μηνύματα παρά την έντονη αστυνομική παρουσία.

Σοκ και θλίψη επικρατούν στη Μινεάπολη μετά τη φονική επέμβαση ομοσπονδιακών πρακτόρων μεταναστευτικών υπηρεσιών, που οδήγησε στον θάνατο του Άλεξ Πρέτι, 37χρονου νοσοκόμου μονάδας εντατικής θεραπείας. Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, με τους κατοίκους να αποτίουν φόρο τιμής στο σημείο, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Στο σημείο όπου ο Άλεξ Πρέτι δέχθηκε τα πυρά έχει τοποθετηθεί αυτοσχέδιο μνημείο με λουλούδια, φωτογραφίες και χειρόγραφα μηνύματα, ενώ η παρουσία της αστυνομίας παραμένει έντονη. Το τραγικό γεγονός έρχεται λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ, επίσης από σφαίρες πράκτορα της υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE), προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Άλεξ Πρέτι σκοτώθηκε προσπαθώντας να βοηθήσει γυναίκα που είχε δεχτεί βίαιη συμπεριφορά από αστυνομικό. Πολλοί παρευρισκόμενοι αναφέρουν πως ο Πρέτι «πέθανε όπως έζησε: προσπαθώντας να φροντίσει άλλους». Οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την ένταση και τη βία στους δρόμους, τονίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα δεν συνάδουν με τις αξίες της αμερικανικής κοινωνίας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, με μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αποδίδουν ευθύνες στο θύμα, χαρακτηρίζοντάς το ως «τρομοκράτη», γεγονός που έχει εξοργίσει πολλούς πολίτες. Ο συνταξιούχος Στίβεν ΜακΛάφλιν υπογράμμισε την ανάγκη για διαφάνεια και δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως «η διαφθορά είναι πλέον ο κανόνας».

Πολλοί κάτοικοι της Μινεάπολης θεωρούν ότι τα περιστατικά αυτά αποτελούν επίθεση στα συνταγματικά δικαιώματα και στις ελευθερίες των πολιτών. Η αίσθηση ανασφάλειας και αδικίας εντείνεται, με τους πολίτες να ζητούν άμεσες αλλαγές και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν προσπαθεί να ελέγξει τις πολιτειακές εκλογές, λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τοντ Μπλανς δήλωσε πως η προσφυγή του υπουργείου κατά της επικύρωσης των αποτελεσμάτων στη Γερουσία Αλάσκας δεν στοχεύει να δοθεί έλεγχος των πολιτειακών εκλογών στον Τραμπ, διαψεύδοντας τέτοια σενάρια.
Σαμ Άλτμαν OpenAI
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή της αδελφής του Σαμ Άλτμαν για κακοποίηση

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της Άνι Άλτμαν κατά του Σαμ Άλτμαν για σεξουαλική κακοποίηση επειδή δεν προσήλθε για ανεξάρτητη ιατρική εξέταση. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ οι συνήγοροί της απέφυγαν σχόλια.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο P. Diddy μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή

Ο P. Diddy, καταδικασμένος για σεξουαλικές επιθέσεις, μεταφέρθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή στην Πενσιλβάνια από το Νιου Τζέρσεϊ, μετά από δημοσιεύματα για συμπλοκή και ειδική μεταχείριση. Στη νέα φυλακή κρατούνται περίπου 1.000 άτομα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά θανατική ποινή για τους δράστες φόνου πυροσβεστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως στηρίζει τη θανατική ποινή για όποιον σκοτώνει πυροσβέστη, ζητώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης να το επιδιώξει ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, σε γεύμα προς τιμήν των πυροσβεστών στον Λευκό Οίκο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Χωρίς ζωντανή μετάδοση η εκτέλεση του δράστη στη Φορτ Χουντ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν θα μεταδοθεί ζωντανά η εκτέλεση του άνδρα που σκότωσε Αμερικανούς στρατιώτες. Η εκτέλεση θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Οι οικογένειες των θυμάτων μπορούν να παρευρεθούν αν το επιθυμούν.