ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εταιρικό σήμα Sony
Φώτο: Shutterstock

Συνεργασία Sony και TCL Electronics για κοινοπραξία στην οικιακή ψυχαγωγία

Η Sony και η TCL υπέγραψαν μνημόνιο για πιθανή ίδρυση κοινοπραξίας με στόχο τη συνεργασία στην οικιακή ψυχαγωγία. Η νέα εταιρεία θα ανήκει κατά 51% στην TCL και 49% στη Sony.

Η Sony Corporation ανακοίνωσε στις 20 Ιανουαρίου την υπογραφή μνημονίου κατανόησης με την TCL Electronics Holdings Limited, με σκοπό τη διερεύνηση δημιουργίας μιας νέας εταιρικής κοινοπραξίας στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τη μη δεσμευτική συμφωνία, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν την ίδρυση μιας κοινοπραξίας που θα αναλάβει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Sony στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας.

Η TCL θα κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου στη νέα εταιρεία, ενώ η Sony θα διατηρεί το 49%.

Η κοινοπραξία θα δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, καλύπτοντας όλη την αλυσίδα αξίας των προϊόντων της Sony, όπως τηλεοράσεις και εξοπλισμό οικιακών οπτικοακουστικών συσκευών, από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη, έως τη βιομηχανική παραγωγή, τις πωλήσεις, τη διανομή και την εξυπηρέτηση πελατών.

Οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και στην υπογραφή νομικά δεσμευτικών συμφωνιών έως τα τέλη Μαρτίου.

Εφόσον ληφθούν όλες οι απαραίτητες άδειες και τηρηθούν οι σχετικές προϋποθέσεις, η νέα εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2027.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Διευκολύνσεις για ξένες επιχειρήσεις στο Λιμάνι Εμπορίου Χαϊνάν

Το Πεκίνο θεσπίζει 16 μέτρα για τη στήριξη ξένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν, με εστίαση σε τομείς όπως το εμπόριο ενέργειας, η υγεία και οι τελωνειακές διευκολύνσεις.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς στην Ασία για νέες εμπορικές συμφωνίες

Ο Φρίντριχ Μερτς ξεκίνησε την ασιατική του περιοδεία από τη Σιγκαπούρη, τονίζοντας τη σημασία της μείωσης της εξάρτησης από την Κίνα και της ενίσχυσης εμπορίου, επενδύσεων και συνεργασίας σε τεχνολογία, άμυνα και ασφάλεια.
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο τυφώνας Τσάμπι πλήττει την Ταϊβάν: 1 νεκρός, 500 τραυματίες, διακοπές ρεύματος

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης ρεύματος στην Ταϊβάν μετά το πέρασμα του τυφώνα Τσάμπι, με 56.000 νοικοκυριά να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό. Πάνω από 5.000 άτομα απομακρύνθηκαν, ενώ σημειώθηκαν ζημιές και πλημμύρες.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια-Κινέζου Υπ. Μεταφορών για συμμετοχή Ελλήνων σε ναυπηγικά έργα

Ο Β. Κικίλιας συναντήθηκε στη Σανγκάη με τον υπουργό Μεταφορών της Κίνας για ενίσχυση της συνεργασίας ελληνικής ναυτιλίας και κινεζικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στη θάλασσα και του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.
Ρούμεν Ράντεφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ράντεφ: Ευκαιρίες επενδύσεων στη Βουλγαρία με Κινέζο ΥΠΕΞ

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ανέδειξε τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας σε ηλεκτρικά οχήματα, ενέργεια, γεωργία και τεχνολογία, κατά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ΥΠΕΞ, εκφράζοντας προσδοκίες για ενίσχυση των σχέσεων.